Dispărut în urmă cu câțiva ani din peisajul sportului ieșean, handbalul feminin ar putea reveni în Copou. Federația Română de Handbal vrea să deschidă un Centru Olimpic la Iași, iar municipalitatea ar trebui să contribuie cu 5.000 de euro lunar.

“A fost o discuție la începutul acestei veri dacă reactivăm echipa de handbal feminin a Iașului, care are un palmares impresionant. Am avut o discuție cu domnul Dedu, președintele FRH, care a spus că vrea să facă aici un Centru Olimpic pentru fete și să intrăm din prima în Divizia A, pentru că vine cu jucătoare de 19-23 de ani gata formate. Ar trebui să ne asociem cu o universitate și am vorbit cu domnul rector Toader de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza și acesta a fost de acord. Jucătoarele au nevoie să rămână studente, avem facultate de sport și totul pică foarte bine. Cazările sunt asigurate de FRH, iar noi trebuie să ne implicăm cu o sumă de 5.000 de euro pe lună, ceea ce mie mi se pare foarte rezonabil”, a declarat primarul Mihai Chirica în cadrul emisiunii Sport Moldova, de la Viva Fm Iași.

Terom Z Iaşi a promovat în Liga Naţională de handbal feminin la finalul sezonului 2011-2012 al Diviziei A, însă nu s-a înscris în campionat din cauza problemelor financiare și apoi s-a desființat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.