Deși a anunțat la începutul campionatului că obiectivul pentru sezonul 2016-2017 este clasarea pe unul dintre locurile 1-6, aducând sub tricoul chimistelor jucătoare din Serbia, Bulgaria sau chiar Canada, Penicilina Iași se află în acest moment pe locul 10 din 12 formații, având doar 6 puncte.

După înfrângerea drastică suferită pe teren propriu în fața campioanei Alba Blaj, antrenorul Penicilinei, Dan Gavril, a anunțat faptul că în cazul în care echipa sa nu va câștiga în deplasarea de la Lugoj, va demisiona. „La începutul campionatului am fixat ca obiectiv calificarea în grupa valorică 1-6. El poate fi compromis dacă nu învingem la Lugoj. Acolo sper să relansăm evoluţia formaţiei pe care o pregătesc. Dacă nu vom învinge în Banat, îmi voi înainta demisia, ca un gest de onoare”, a spus Dan Gavril.

Puni pentru viitor

Soluția optimă pentru ieșirea din criză ar putea fi Rareș Puni, fostul antrenor al Penicilinei. După despărțirea de chimiste, tehnicianul a ajuns la Știința Bacău și este și în acest moment secundul lui Florin Grapă, antrenor de la care cu siguranță a acumulat și mai multă experiență. Problema principală este însă că Puni nu ar veni în orice condiții la Iași, știiindu-se faptul că ”secundul” din acest moment al Științei are o viziune pe termen lung, nefiind întotdeauna pe aceeași lungime de undă cu șefii de la Penicilina. Putem spera, totuși, la faptul că aceștia au făcut un pas spre prezent și au început să se gândească și la viitor și vor face alegerile potrivite în această iarnă.

Partida dintre CSM Lugoj și Penicilina Iași va avea loc sâmbătă, de la ora 18.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.