În urmă cu câțiva ani, te-ai gândit să îl dai pe cel mic la fotbal. Dintr-un împiedicat, care inițial abia reușea să urmărească mingea cum trebuie, a ajuns astăzi să fie unul dintre cei mai buni copii din echipă. Tocmai din această cauză, antrenorul se roagă de tine să îl lași să meargă în următorul cantonament, care va avea loc peste câteva zile. Din păcate, costurile cu drumul și cazarea sunt unele destul de mari, motiv pentru care te vezi nevoită să apelezi la împrumuturi rapide ieftine (halpa pikalaina), pentru a face față cheltuielilor.

Dar cum a început totul? De unde această mare pasiune pentru fotbal și pentru sportul acesta pe care tu nu reușești nicicum să îl înțelegi?

Ei bine, totul a luat naștere din cauza soțului tău. Din câte îți amintești tu, printre primele contacte ale celui mic cu mingea au fost pe când avea vârsta de doi anișori și ceva, spre trei într-o zi în care erați pe plajă în Constanța. Cum tu îți doreai o fată, mare parte a jucăriilor pe care i le cumpărasei lui Andreiuț erau păpuși (desigur unele masculine ce țin arme în mână) și papițoi împăiați.

În acea zi însorită de vară, în timp ce stăteați și vă bronzați, din senin a apărut o minge pe cearceaful vostru. Era a unor copii ce se jucau la câțiva metri de voi și care din greșeală au lovit balonul în direcția în care vă aflați. Andreiuț a fost pur și simplu fascinat de acea jucărie rotundă. S-a dus repede până la ea, a luat-o în brațe și nu mai voia să îi dea drumul din mâini. Tatăl lui, un fost fotbalist amator, văzând acest lucru, cu toate că îți promisese că nu o să îi insufle copilului pasiunea sa pentru sportul-rege, a doua zi i-a și cumpărat o minge.

De atunci, nu ai mai avut liniște. În perioada caldă, Andrei era toată ziua pe terenul de fotbal al liceului lângă care stați, împreună cu soțul tău care îl învăța fel și fel de lovituri. Asta nu ar fi fost o problemă, dar când ploua sau era înnorat, treceau la joaca în casă, iar din când în când mai și dărâmau câte ceva, în momentele în care nu erau atenți. Așa că te-ai văzut nevoită, ca după ce a împlinit vârsta de patru anișori să îl dai la fotbal, nu neapărat pentru că îi plăcea lui, ci pentru a scăpa de gălăgia din casă.

A fost dragoste la prima vedere, sau primul antrenament, pentru a fi în ton cu sportul. Antrenorul spune că are un talent pe care nu l-a întâlnit de prea multe ori la vârsta aceasta, așa că desigur că nu îți rămâne decât să îl susții și cine știe, poate chiar o sa ajungă un mare fotbalist. Din această cauză ar fi bine să apelezi la un împrumut fără adeverință de venit (lainaa virosta ilman luottotietoja) pentru a-l putea trimite în cantonament cu restul echipei. Altfel, ai avea tu cantonament de plâns în casă, până se întoarce echipa de la munte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.