Să te menții în formă este foarte scump. Iar dacă sportul tău preferat presupune mult echipament, atunci trebuie să scoți și mai mulți bani din buzunar. Prin urmare, este destul de greu să îmbini sportul cu un buget restrâns. Totuși, nu trebuie să renunți la ceea ce îți place doar pentru că vrei să atingi un scop financiar. Poți oricând să iei împrumuturi online (interneta aizdevumi) pentru echipament și să introduci apoi ratele în bugetul tău lunar. În definitiv, sănătatea ta este mult mai importantă. Dar mai sunt și alte trucuri pentru a practica sport cu puțini bani. Iată care sunt acestea.

Dacă îți place ciclismul sau alte sporturi care au nevoie de un echipament performant, atunci ai nevoie de mulți bani pentru a-ți susține pasiunea. Dar poți să faci economii și la acest capitol. Pe de o parte poți să cumperi echipament second hand, a căror preț cu siguranță este mai ieftin. Și pe de altă parte, profită de reducerile de sezon. Toate magazinele au perioade de reduceri, iar dacă ai un brand preferat, cu siguranță știi când sunt. Nu este obligatoriu să investești în echipament de ultimă generație în mod constant. Trebuie să înveți să pui utilitatea înaintea aspectului, dacă vrei să economisești bani. Intră în cluburi de specialitate, chiar dacă sunt online, pentru a interacționa cu oameni care au aceeași pasiune ca tine și experimentează mai mult. Pentru că și atunci când investești mai mulți bani în ceva, trebuie să te informezi foarte bine.

Creează o categorie în buget pentru sportul preferat. La fel cum pui bani deoparte lunar din salariu în contul de economii, poți să economisești pentru a investi în hobby-ul tău. Ceea ce înseamnă că ar trebui să creezi o categorie în bugetul tău și pentru acesta și să economisești în fiecare lună pentru investițiile mai mari. Orice buget trebuie să aibă o categorie specială pentru timpul liber. Iar în funcție de cum cheltui acei bani, poți economisi pentru ceea ce îți place de fapt să faci. Teoretic 10% din venitul tău net ar trebui să fie folosit pentru timpul liber. Dar dacă contul tău de economii este suficient de mare încât să te susțină 1 an fără venit, poți să mărești această sumă.

De cele mai multe ori sporturile costisitoare sunt practicate în aer liber. Ceea ce înseamnă că trebuie să te gândești și la protecție și alimentație. Dacă faci drumuri scurte, este indicat să îți iei un pachet de acasă și suficient de mult apă pentru a nu te deshidrata. În cazul în care pleci mai mult timp de acasă, este indicat să investești într-un cort pentru a economisi costurile de cazare. Te ajută foarte mult să fii flexibil și să te gândești la toate oportunitățile de a economisi bani.

Chiar dacă ai un buget restrâns și trebuie să faci unele sacrificii financiare pentru a investi în sportul pe care îl practici, este important să ai câteva piese de bază performante, chiar dacă acestea sunt mai scumpe. Ia un împrumut fără loc de muncă (kredīts bez darba vietas) pentru a investi în echipament de bază de calitate, deoarece siguranța este foarte importantă atunci când practici un sport. Și nu uita să te distrezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.