Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași implementează în perioada 1 august – 15 decembrie proiectul Festivalul Internațional al Tinereții, Științei și Sportului, la Iași. Acesta își propune să aducă împreună studenți, tineri cercetători și sportivi, care vor promova modele de bune practici pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

”Acest festival are două componente: o componentă teoretică și una practică. Prima parte, cea teoretică, va începe cu o școală de vară, lansată luni, se va desfășura pe o perioadă de cinci zile. Dimineața vor fi cursuri practice, iar după amiaza vor fi activități practice, ce vor putea fi realizate cu populația municipiului Iași.  Toate activitățile vor fi realizate în aer liber și vom încerca să aducem în spațiul public și să integrăm persoanele cu dizabilități, persoanele din detenție și persoanele în vârstă”, a declarat Beatrice Abalașei, managerul proiectului.

Festivalul propriu-zis va avea loc în perioada 25-26 noiembrie 2017, și va presupune atât activități științifice, activități sportive și activități stradale interactive, precum și activități de socializare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.