Gonzalo Cabrera

Gonzalo Cabrera

FC Botoșani – CS U Craiova, 2-1
Au marcat: Fulop (18), Cabrera (61)/ Popov (86)

FC Botoșani a câștigat cu scorul de 2-1 partida contra formației CS U Craiova și s-a salvat matematic de la retrogradare cu 3 etape înainte de finalul campionatului. Mai mult, formația antrenată de Leo Grozavu speră chiar la calificarea în preliminariile Europa League, apropiindu-se la doar 4 puncte de liderul CSMS Iași, iar cele două echipe se vor întâlni în meci direct, în Copou, joia viitoare.

Botoșaniul a început tare partida și a deschis scorul în minutul 18, prin Fulop, care a punctat după o deviere norocoasă a lui Bordeianu. Au continuat câteva minute în care ambele echipe au comis greșeli de liga secundă, asta și din cauza gazonului imbibat de apă, iar la pauză botoșănenii conduceau cu 1-0. Oltenii au revenit de la cabine cu gândul de a egala cât mai repede, iar Ivan a ratat o mare ocazie în minutul 56. Tot moldovenii au fost cei care au înscris însă, Cabrera dovedind încă o dată că este unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1. Mijlocașul a scăpat singur cu portarul Popescu și l-a învins cu o execuție de efect.

Oaspeții au redus din diferență în minutul 86 prin Popov și au oferit un final dramatic, dar scorul a rămas 2-1, iar FC Botoșani s-a salvat matematic de la retrogradare și speră acum la Europa League.

Declarații la finalul partidei:

“Din punctul meu de vedere, Botoșaniul e bine să rămână cu picioarele pe pământ. Nu avem față de a participa al doilea an consecutiv în Europa League. Cabrera are încrederea mea necondiționată pentru că este un fotbalist foarte valoros. Pentru tot ce a făcut în acest sezon, Iașiul merită să joace în Europa, dar are meciuri foarte dificile, vom vedea ce se va întâmpla până la final”, a spus Leo Grozavu, antrenorul formației FC Botoșani.

Etapa viitoare, Botoșaniul se deplasează la Timișoara, pentru partida cu Poli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.