FC Botoșani - Spartaki

FC Botoșani – Spartaki

FC Botoşani a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), partida tur din primul tur preliminar al Europa League, disputată pe teren propriu, împotriva georgienilor de la Spartaki Tskhinvali. Emoţiile debutului într-o competiţie europeană şi-au spus cuvântul în jocul celor mai mulţi dintre jucătorii botoşăneni, astfel încât dominarea de pe parcursul întregii partide nu a adus decât câteva şuturi exasperante pentru suporterii moldoveni, în afara cadrului porţii. Ivanovici a deschis scorul în minutul 21 şi toate semnele duceau spre o victorie fără emoţii a fotbaliştilor antrenaţi de Leo Grozavu. Martinus, Hadnagy și Ivanovici au trecut, pe rând, pe lângă majorarea scorului, niciunul dintre aceștia nereușind să introducă mingea în poartă. Repriza a doua a adus egalarea georgienilor, Katcharava marcând ca urmare a unei greșeli a portarului Iliev. Botoșănenii au trecut din nou pe lângă marcarea golului doi prin aceiași Ivanovici sau Martinus, cărora li s-au adăugat Croitoru, Vașvari, Plămadă și Roman.
Scor final, FC Botoșani – Spartaki Tskhinvali, 1-1, iar botoșănenii debutează cu stângul în fața unei echipe formate doar din jucători georgieni, cel mai experimentat dintre aceștia având doar 25 de ani.

“Nu am reușit să înscriem din ocaziile avute. Dacă ne concentram mai mult am fi câștigat, dar nu am avut nici noroc, am avut ocazii dar nu am reușit să înscriem. Ei au marcat la singura ocazie pe care au avut-o. Am avut ghinion, avem nevoie de ritm, a fost abia primul meci. În Georgia vom reuși să câștigăm”,a declarat Martinus la finalul întâlnirii.

Georgienii s-au declarat extrem de mulțumiți cu acest egal, recunoscând faptul că au avut noroc la ocaziile moldovenilor, dar, în urma acestui rezultat, speră la o calificare “În retur, totul este posibil. Nimeni nu se aştepta la acest la acest rezultat. Sunt foarte mulţumit de rezultat mai ales că jucătorii mei au făcut foarte multe greşeli în ultimele 15-20 de minute”, a declarat antrenorul formaţiei georgiene.

Partida retur dintre cele două formații va avea loc joia viitoare, de la ora 19:00.

Andrei LUCA
andrei.luca@sportmoldova.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.