De câțiva ani faci parte din echipa de fotbal a corporației în care lucrezi. Acum aproximativ doi ani, toți cei din formație s-au gândit că ar fi bine să vă înscrieți în Campionatul Național de Fotbal Corporatist. Astfel că ceea ce la început erau doar două-trei partide amicale între companii, în prezent reprezintă un adevărat turneu dedicat amatorilor. Din păcate, la una dintre partidele pe care a trebuit să le susțineți în deplasare la Cluj Napoca, te-ai văzut nevoit să îți plătești singur biletul de tren și cazarea, iar cum erai puțin cam strâmtorat cu finanțele, te-ai îndreptat către instituții financiare nebancare care acorda credite.

Toate erau bune și frumoase, până când a aflat doamna și acum te întreabă zilnic, de ce a trebuit să faci un împrumut, pentru ”o prostie de joc”.”De ce ai preferat să te împrumuți ca să pleci la Cluj, în loc să folosești banii pentru a cumpăra o mașină nouă de spălat?”. Dar chiar așa, de ce?

1. Păi în primul rând, pentru că mergea tot lotul, inclusiv Marius, care avea o entorsă la genunchi la momentul respectiv și care nu putea juca, astfel că doar nu era să rămâi chiar tu, golgeterul echipei pe dinafară. Efectiv nu ai fi putut să îți lași echipa la greu, oricât de stupid ar suna asta, vorbind despre un campionat de amatori.

2. Este cea mai bună metodă de team-building. Uită de excursiile cu întreg departamentul de contabilitate la Poiana Brașov. Acolo, pe teren, la antrenamente, s-au legat adevăratele prietenii și relații de colegialitate. De când ați înființat echipa de fotbal, pe lângă faptul că ați devenit mai comunicativi unii cu alții, au început și lucrurile să meargă mai bine la birou, pentru că nu vă mai feriți să vă spuneți franc lucrurile care nu merg bine și să încercați ca un grup unit să găsiți soluții.

3. Pentru că acest campionat reprezintă mai mult decât un număr de ”X” echipe care se întâlnesc pentru a juca fotbal. Cel mai adesea, atât înainte de meci, cât și, în special, după acesta, stați de vorbă unii cu alții, indiferent de compania din care faceți parte. Astfel mai afli informații despre cum este să lucrezi pentru unii, pentru alții, poate-poate cândva vei face și tu trecerea ”de partea adversă”.

4. Și da, trebuie să recunoști că din când în când mai ai nevoie de o evadare, în care să fii preț de trei zile doar tu cu băieții din echipă, să beți bere, să discutați chestii bărbătești, fără să te bată cineva la cap legat de numărul de sticle băute sau că nu ai scos gunoiul. Este una dintre puținele relaxări de care ai parte în ultima vreme, așa că nu aveai de gând să renunți la ea pentru simplul fapt că nu dispuneai de banii necesari deplasării și cazării.

Acum, problema este alta. Cam în două săptămâni se întrevede o nouă șansă de ”evadare”, de data asta la Constanța. Și bineînțeles că tu din nou nu ai bani. Rezolvarea este simplă: cauți firme specializate pe credite rapide cu buletinul, aplici la unul, iar în jumătate de oră pleci cu banii acasă. Dar ce te faci cu doamna?

Leave a Reply

Your email address will not be published.