CSMS Iași a fost eliminată din cupele europene după ce a pierdut, scor 1-2, partida retur disputată la Split, în turul doi preliminar al Europa League.

Ieșenii au început timid partida de pe Poljud, emoțiile primului meci european din deplasare spunându-și cuvântul. Astfel, croații au deschis scorul în minutul 22, prin F. Tudor, care a înscris din semifoarfecă, la colțul scurt. Doar 4 minute a ținut avantajul gazdelor, Ciucur egalând în minutul 26, din interiorul careului. Croații au încercat să reintre în avantaj prin execuții de la distanță, sperând la o nouă gafă a lui Grahovac, care a făcut, totuși, un meci bun, cu excepția unei faze la care a cerut fault după ce s-a izbit în Cristea, în careul de 6 metri.

Cele două formații au intrat la cabine la egalitate, iar echipa antrenată de Nicolo Napoli spera în continuare la o calificare în turul trei preliminar. Antrenorul Pusnik a fost din nou inspirat, introducându-l pe Ohandza încă din minutul 46, atacantul fiind cel care a marcat golul victoriei în minutul 90. Nu la fel de inspirat a fost Nicolo Napoli, care l-a introdus pe Dan Roman abia în minutul 81, în locul lui Cristea, lăsându-l în continuare în teren pe Piccioni, cel care ratase în cele 80 de minute de joc 2 mari ocazii și care a căzut fizic, fiind inexistent pe final. Cu 5 minute înainte de această modificare, a intrat în teren și Crețu în locul lui Vasile Gheorghe, simțindu-se în minutele de final lipsa unui mijlocaș precum Andrei Enescu, fotbalist la care clubul ieșean a renunțat foarte ușor în această vară.

S-a terminat 2-1, un rezultat care îi face pe ieșeni să regrete ratările din prima repriză, dar și din tur, toate acestea lăsând impresia că drumul Iașului la prima participare din istorie în Europa ar fi putut fi mult mai lung decât s-ar fi sperat înaintea tragerii la sorți. Meciul de pe Poljud, la care nu au reușit să ajungă și legende ale Iașului precum Leonida Antohi sau Mircea Ursu, rămâne, cel puțin până la anul, singurul meci european din istorie jucat în deplasare de o echipă de fotbal ieșeană. Totuși, păstrarea atitudinii arătate în dubla manșă cu Hajduk poate face ca CSMS să fie una dintre surprizele plăcute ale noului sezon de Liga 1.

”Nu puteam mai mult! O asemenea manieră de arbitraj nu am văzut în viața mea la un asemenea nivel. Nu se poate să fie observator din Slovenia și să joci în Croația. Îmi felicit echipa, ne pare rău că nu mergem mai departe, am fi putut mai mult. Rămân cu un gust amar după acest arbitraj. Nu pot să înțeleg aceste decizii care au fost clare, la acest nivel așa greșeli fac diferența. Obiectivul nostru pentru campionat va fi calificarea în play-off”, a declarat Florin Prunea.

Note acordate de sportmoldova.ro:

Grahovac 5,5
Voicu 5,5
Mihalache 6,5
Frăsinescu 6,5
Țigănașu 5,5
Mitic 7
Vasile Gheorghe 5,5
Ciucur 6,5
Bole 4,5
Cristea 6,5
Piccioni 5

Napoli 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.