CSMS - ASA

CSMS – ASA

Existența formației ASA Tg. Mureș, echipa care a terminat sezonul regulat pe poziția a 6-a în detrimentul formației CSMS Iași, depinde în acest moment de foarte multe evenimente care o pot duce sau nu spre faliment. Mureșenii au cerut intrarea în insolvență imediat după ce și-au asigurat locul de play-off și implicit cele 2 milioane de euro provenite din drepturile TV.

ASA are în acest moment proces pentru ridicarea sechestrului asupra conturilor, primarul Daniel Florea este trimis în judecată de DNA, la fel ca și președintele clubului, Ioan Nucu Man, iar în cazul în care tribunalul nu aprobă planul de reorganizare, clubul va intra direct în faliment.

„Concret, inculpatul Dorin Florea, beneficiind de sprijinul inculpaţilor Bako Laszlo Attila şi Măceşanu Emil Virgil, a iniţiat, în condiţii ilegale, un proiect de hotărâre de Consiliu Local care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotărârii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 7.500.000 lei pentru sezonul competiţional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureş şi Fotbal Club Municipal Tg. Mureş“, anunță DNA, potrivit ProSport.

Deși conducătorii clubului ardelean sunt optimiști în ceea ce privește viitorul echipei în Liga 1, procesele pe care ASA le are cu DNA, par a fi o piatră imensă ce atârnă pe trupul muribund al echipei roș-albastre. Aflată în insolvență, ASA Tg. Mureș nu mai are dreptul să participe în cupele europene, astfel încât și formațiile din play-out se luptă acum pentru calificarea în preliminariile Europa League.

Leave a Reply

Your email address will not be published.