După ce au avut un avantaj de 13 puncte, baschetbaliștii ieșeni, conduși de John Tsirogiannis, au câștigat la limită meciul de acasă cu Timba Timișoara, scor 70 la 68.
Moldovenii au început în forță partida, Constantin Amărghioalei înscriind de trei puncte, gazdele având chiar 15 la 4 după șase minute de joc. Adrian Roșu a dominat sfertul secund prin coșurile de trei puncte, ieșenii fiind în avantaj după prima jumătate de joc, 43 la 30.

Timișorenii, conduși de pe bancă de Bogdan Murărescu, au revenit foarte bine de la vestiare, reușind să se apropie la doar trei puncte de gazde, 55 la 52. Fără o idee clară de joc și cu multe răsturnări de situație, moldovenii au fost stresați încontinuu de adversari, ajungând ca la ultima fază a meciului, la scorul de 70 la 68, bănățenii să aibă ultima posesie, însă aceștia au ratat coșul de trei puncte ce le putea aduce victoria.
Acesta a fost al cincilea succes consecutiv pentru Politehnica Iași în această fază a Ligii I de baschet masculin, ocupând primul loc în clasamentul pentru promovarea în Liga Națională, cu un scor general de 6 la 1.

Coordonatorul de joc al Politehnicii și poate cel mai important om al echipei, Jermale Jones, este accidentat și nu a jucat nici un minut pentru echipa sa. Celălalt american din lotul lui Tsirogiannis, Howard Crawford, a fost și el indisponibil pentru acest meci.
Pe 2 aprilie, Politehnica Iași face deplasarea la București, acolo unde va întâlni C.N. Aurel Vlaicu, în meciul din etapa a 7-a a fazei semifinale.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.