CSM Politehnica Iași a obținut a doua victorie din două meciuri jucate în acest start de campionat, învingând cu scorul de 3-0 formația ASA Tg. Mureș, în deplasare.

Ieșenii au dat peste o echipă gazdă extrem de modestă, nepregătită fizic, a căror jucători nu au absolut nicio motivație din cauza problemelor financiare existente în cadrul clubului și au reușit să țină mingea în posesie 57% din timpul de joc, având momente în care au legat zeci de pase consecutive în terenul propriu sau chiar în terenul advers.  Bole a deschis scorul în minutul 16, după o pasă excelentă a lui Cristea, maghiarul întorcându-i favoarea în minutul 35, când a centrat în careu. Emil Dică nu a reușit să respingă mingea, iar decarul ieșean a dus scorul la 0-2. Cu 3 minute înainte de finalul primei reprize, Cristea a ieșit din nou la rampă, scăpând pe contraatac și pasându-i decisiv tânărului Târșa, care a reușit primul său gol în Liga 1, la doar al doilea meci oficial jucat în tricoul alb-albastru.

În repriza secundă, elevii lui Nicolo Napoli nu au mai forțat, începând să se gândească la meciul din Cupa Ligii, de marți, iar scorul a rămas cel înregistrat încă de la pauză, ASA Tg. Mureș – CSM Politehnica Iași, 0-3.

”Am fost concentrați din primul minut și cred că am închis meciul încă din prima repriză. Tg. Mureș este într-o situație foarte grea, dar e foarte bine pentru noi că am reușit să marcăm. Îmi felicit băieții, am făcut un meci foarte bun. E important să jucăm la fiecare meci cu gândul de a câștiga. Sunt fericit pentru Târșa, a făcut un meci foarte bun”, a declarat Nicolo Napoli.

Următorul meci al formației ieșene este programat marți, de la ora 19.00, pe terenul echipei FC Botoșani, în optimile Cupei Ligii.

Note acordate de sportmoldova.ro:

Grahovac – 7
Voicu – 7
Mihalache – 7
Frăsinescu – 7
Țigănașu – 7
Bole – 7
Mitic – 7
Târșa – 8
Ciucur – 6
V. Gheorghe – 7,5
Cristea – 8,5

Roman – 6,5
Chelaru – 6

Piccioni a intrat în minutul 85.

Napoli – 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.