Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat faptul că în ședința de luni, 24 aprilie, se va propune retragerea finanțării echipei de fotbal prin SC FOTBAL SA, o societate apărută în 1995, având ca scop ”realizarea activităților productive, activități de comerț, organizarea instruirii sportivilor și a altor tineri prin obținerea performanțelor în sport, organizarea întrunirilor sportive […]”

”Vrem să retragem toate bunurile care erau date în administrarea SC FOTBAL SA. Este vorba de peste 41 de bunuri, acestea vor trece sub administrarea noii Direcții înființate prin modificarea organigramei. Contractele vor continua până la expirarea lor, iar toți banii vor intra în visteria municipiului Iași. Nu mă aștept la nicio reacție din Copou, pentru că era vorba despre o dublă finanțare. Pe de o parte bunuri ale municipiului Iași produceau bani și se plătea fotbal, pe de altă parte, Fundația Sportului Ieșean (FSI) este finanțată și plătește fotbal. Cheltuielile vor fi plătite prin FSI, care este o structură verificabilă și corect constituită”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul Iașului nu a făcut nicio precizare în legătură cu zvonurile conform cărora un finanțator ar dori să preia echipa de fotbal în următoarea perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.