Echipa de handbal Politehnica Iași se află în fața unui nou început, de data aceasta în Liga Națională, după ce băieții conduși de Leonard Bibirig, Florin Spiridon și supervizați de Cornel Bădulescu au reușit performanța extraordinară de a promova în vara acestui an.

Astfel, la echipa ieșeană au avut loc mai multe schimbări în această pauză competițională, prima dintre ele fiind la nivelul băncii tehnice, acolo unde nu îl mai regăsim pe Leonard Bibirig. De asmenea, 8 jucători noi au sosit la Iași, în încercarea de a încropi lotul care poate menține Politehnica în prima ligă și în sezonul următor.

”M-aș bucura cu banii ăștia puțini care sunt să facem o figură frumoasă și să rămânem în Liga Națională. Imediat după promovare, am avut o discuție cu domnul primar Mihai Chirica și ne-a rugat să facem un deviz, să spunem de câți bani avem nevoie. S-au cerut 2 milioane de lei și domnul primar a acceptat. La fel s-a întâmplat și la Consiliul Județean, unde s-au făcut multe promisiuni, dar acolo trebuie să mai așteptăm S-au redus apoi banii până la 1 milion, dar avem promisiuni că în anul 2018 totul va fi bine”, a declarat Mihai Gabriel Popescu, președintele secției de handbal, la Divizia Locală, de la Digi 24 Iași.

În afara celor 8 jucători care au venit și au ales să rămână la Iași în ciuda nesiguranței financiare, Florin Spiridon ar fi putut să aibă în lot un alt handbalist foarte experimentat și cu nume în handbalul românesc. Este vorba de Alin Șania, care a ajuns până la urmă la Timișoara, acesta temându-se de instabilitate.

”Eu cred că la ora actuală, cu lotul pe care îl avem, începând cu Cosmin Capotă, care este o achiziție foarte bună, vine de la echipa campioană din ultimii doi ani, putem face o figură frumoasă. Am văzut evoluția băieților și celelalte echipe în meciurile amicale pe care le-am jucat. Am văzut o echipă și am văzut dăruire, ceea ce de mult timp la Iași nu a fost. Dacă ai o echipă unită, poți să construiești ceva frumos. Sunt foarte optimist, chiar dacă va fi fiecare meci greu, eu am mare încredere în acești băieți minunați care au rămas și în aceste condiții financiare”, a spus Florin Spiridon, antrenorul ieșenilor, în cadrul aceleiași emisiuni.

 

Unul dintre transferurile pe care le-a amintit și tehnicianul ieșean este Cosmin Capotă, jucător care a evoluat la Dinamo București în sezonul precedent. ”Am venit la Iași pentru a juca mai mult. Dar când am venit aici, mi s-a promis ceva și acum se întâmplă altceva. Nu mi-a picat bine, m-am mutat aici cu soția și apoi am aflat că s-au tăiat banii de la Primărie. Am încredere în ce mi-a promis domnul Spiridon, care a adus și el bani de acasă. Eu zic că o să fie bine, am văzut nivelul echipei și e unul bun pentru Liga Națională. Trebuie muncă multă, pentru că altfel nu avem cum să reușim”, a spus Capotă.

Cei 8 jucători transferați în această vară de Politehnica Iași sunt: Ionuț Săulescu, Cosmin Capotă, Anatoli Bolov, Vladimir Cărare, Laurențiu Nițu, Cristian Bursuc și Alexandru Ciobanu. Ionuț Săulescu urmează să semneze în aceste zile cu gruparea ieșeană.

Politehnica Iași debutează în noul sezon al Ligii Naționale duminică, la Baia Mare, de unde antrenorul Florin Spiridon a declarat că dorește să se întoarcă cu toate cele 3 puncte puse în joc. Primul meci pe teren propriu este programat săptămâna viitoare, în compania formației Dunărea Călărași.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.