Nou promovata în Liga Națională de baschet masculin, Politehnica Iași, întâlnește astăzi, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă, pe Timba Timișoara, în etapa de calificare în Final 8-ul Cupei României.

Formația antrenată de Ioannis Tsirogiannis vine după două înfrângeri succesive, ambele în deplasare, cu SCM Craiova și Phoenix Galați. Ieșenii vor debuta în fața propriilor fani cu ocazia acestui meci, însă debutul în LNBM la Iași se amână pentru meciul cu Steaua București, de pe 28 octombrie, etapa viitoare moldovenii având deplasarea la Oradea.

Timba are un singur meci disputat în actualul sezon, cel împotriva campioanei U-BT Cluj, pierdut în fața fanilor timișoreni cu 72 la 75.

Meciul va avea loc la Sala Polivalentă din Iași, pe aceeași suprafață ca în sezonul trecut de Liga I. Ieșenii au primit acordul Federației Române de Baschet să dispute meciurile de pe teren propriu pe suprafața de joc existentă până pe 31 decembrie. Având următorul meci de pe teren propriu abia pe 28 octombrie, municipalitatea ieșeană ar avea timp suficient pentru a monta parchet în Sala Polivalentă, fiind singura arenă din LNBM care nu dispune de o suprafață corespunzătoare.

Cel mai periculos baschetbalist al “armăsarilor”, așa cum este poreclită formația ieșeană, este  Ghiorghi Tsintsadze, un conducător de joc giorgian de națională, ce a strâns 14 puncte, 6,5 pase decisive(cu 11 pase la debut) și 5,5 recuperări pe meci. De cealaltă parte, americanul John Florveus a fost cel mai bun om al timișorenilor din meciul cu U Cluj, cu 24 de puncte, 10 recuperări, dar și 4 capace.

Începând de astăzi, intrarea la meci va fi pe bază de bilete care costă 10 lei, la jumătate din preț pentru studenți, elevi și pensionari, iar toate cluburile de baschet de copii vor avea intrarea gratuită.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.