Poli Iași rugby

Poli Iași rugby

Echipa de rugby masculin a Iașiului, va avea, începând cu anul 2015, o nouă denumire. Astfel, Poli Agro Iași devine Poli Unirea Iași și va evolua în Divizia Națională de Seniori cu o nouă componență a stafului tehnic și administrativ. De asemenea, pentru realizarea obiectivului, clasarea între primele două formații, lotul de jucători va fi îmbunătățit. Partidele de pe teren propriu se vor desfășura în continuare pe Stadionul Tepro.

Din staful administrativ vor face parte Leonida Antohi (președintele CS Politehnica Iași), Dan Codreanu ( manager Politehnica Unirea Iași), Bogdan Tufeanu ( președintele secției de rugby), Radu Boișteanu ( oficial CS Politehnica Iași), Claudiu Butucel ( manager adjunct Politehnica Unirea Iași) și Ioan Iftode (director sportiv Politehnica Unirea Iași).

Antrenor principal va fi Iulian Iftenie, iar antrenor secund Bogdan Budișteanu.

“Suntem ambițioși, suntem doi antrenori care vrem să dovedim. Din punctul meu de vedere, am o carieră în spate care mă recomandă, dar nu vreau să vorbesc despre mine. Am mare încredere în colegul meu, Bogdan Budișteanu. Avem probleme de lot, compartimentul de înaintare fiind  descoperit, dar vom face tot posibilul să întărim lotul.”, a declarat Iulian Iftenie.

Iulian Iftenie a primit titlul de antrenor emerit în toamna anului 2014. După încheierea activității sportive, acesta s-a dedicat creșterii și formării rugbiștilor, la cluburi din  zona Moldovei, 20 dintre elevii săi fiind selecționați în echipele naționale ale României.

Bogdan Budișteanu este unul dintre cei mai importanți foști jucători de rugby ieșeni. Acesta a cucerit campionatul României cu Steaua București, în anul 1989 și a terminat competiția pe locul al 3-lea cu Universitatea Timișoara în 1993 și Poli Nena Iași, în anul 2000.

Cei doi au mai antrenat Politehnica Iași în perioada 2002-2003.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.