”Campionul nesimțirii recidivează”, este titlul unui comunicat de presă semnat de Grupul Consilierilor Locali ai PNL Iaşi, prin care răspund declarațiilor făcute de Florin Prunea la finalul partidei cu FC Botoșani. Aceștia acuză lipsa de rezultate a echipei de fotbal CSM Politehnica Iași, spunând că singurul obiectiv al președintelui Florin Prunea, de când este conducătorul echipei din Copou, a fost evitarea retrogradării.

“După ce anul trecut i-a numit pe ieșeni violatori și bețivi, d-l Prunea jignește și consilierii locali ai Iașului.

Liderul consilierilor liberali nu a cerut vreodată oprirea finanțării și închiderea clubului de fotbal, ci atragerea de investitori privați și retragerea treptată a finanțării publice.

De când a venit la conducerea clubului ieșean de fotbal singura performanță a acestui om a fost să evite retrogradarea. În rest, în fiecare an a cerut tot mai mulți bani. Asta în timp ce ieșenii protestează din cauza drumurilor neasfaltate sau a autobuzelor care iau foc pe stradă. Asta în timp ce terenurile de sport ale şcolilor stau în paragină, nu avem o sală polivalentă, nu avem infrastructură sportivă, iar copiii Iaşului se joacă pe tăpşan.

Echipa de fotbal poate fi un ambasador al Iașului, poate fi un simbol al performanței sportive. Cu siguranță, în al doilea oraș că mărime a populației din România, ar fi numeroși ieșeni care să plătească bilet și să vină la stadion. Însă trebuie să aibă pentru ce să vină. În momentul de față, cu milioane de euro s-a susținut “performanța” de a se evita retrogradarea. De cupe europene nici nu poate fi vorba. Anul trecut, în urma unei sarabande a insolvențelor cluburilor de fotbal din România am bătut la porțile Europei. Însă aceste porți închise au rămas și, la cum sunt rezultatele în prezent, închise vor fi pentru mult timp.

Suntem de acord că finanţarea către fotbal să continue, dar trebuie ca, pe termen lung, echipa să fie preluată de un investitor privat. Numai un investitor privat ar putea gestiona cu succes o astfel de afacere. Și suntem siguri că un investitor privat va putea aprecia la adevărată valoare capacitățile manageriale ale d-lui Prunea. CSM Politehnica nu trebuie să fie unealta celor aflaţi la conducerea Primăriei, nu trebuie să stea cu mâna întinsă la Primar, indiferent cine ar fi acesta.

Dacă CSM Politehnica ar avea rezultate pe măsura tupeului lui Florin Prunea, cu siguranță că s-ar putea autosusține.

Solicităm Comitetului Director al CSM Politehnica să ia act de mitocănia d-lui Prunea şi să îl demită de la conducerea clubului de fotbal. Dumnealui s-a dovedit a fi un personaj care nu a apreciat niciodată eforturile iesenilor pentru susținerea acestei echipe.

Totodată, solicităm convocarea de urgență a Fundației Sportului Ieșean, în cadrul unei ședințe extraordinare a CL Iași, la care să participe şi Comitetul Director al CSM Politehnica Iaşi, unde să fie prezentate: un raport asupra alocărilor financiare din anii trecuţi, strategia de finanțare pentru anul 2017.”, se arată în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.