https://www.facebook.com/CostacheArt/

https://www.facebook.com/CostacheArt/

Costache Ionuț Cezar are 13 ani, este din Botoșani, iar povestea sa este impresionantă. Pasionat de desen, dar și de sport, Ionuț a făcut deja, în doar 2 ani și jumătate, portretele celor mai buni jucători din România, dar și portretele unor actori internaționali extrem de cunoscuți. “Țin minute că primul desen l-am realizat la Școala Altfel. Familiei mele i-a plăcut foarte mult și am fost încurajat să fac acest lucru în continuare. Privind la desenele de atunci, realizez câtă muncă am depus și cât de mult am evoluat”, povestește copilul.

Primul său proiect adevărat a fost pornit la inițiativa fratelui mai mare, care i-a propus să realizeze portretele jucătorilor Stelei, în acea perioadă, la Botoșani, urmând a se deplasa echipa bucureșteană pentru o partidă din Liga 1 de fotbal, însă Ionuț nu avea nici cea mai mică idee ce avea să urmeze. “Pe atunci foloseam culori la set, la 6 lei. Am trecut la treabă și am reușit să mă întâlnesc cu echipa Stelei. Jucători precum Adi Popa, Nicușor Stanciu, Claudiu Keșeru și Paul Papp, probabil au văzut potențial în mine și m-au sprijinit în continuare. În acea perioadă mi-am făcut și pagină de Facebook, iar cu banii obținuți după acel <eveniment> am reușit să îmi cumpăr culori profesionale”, își amintește cu emoție Ionuț.

La doar 13 ani, puștiul a avut și prima sa expoziție, în cadrul Zilelor Nordului de la Darabani și a primit un ajutor financiar din partea Primăriei Hiliseu-Horia, pentru a-și putea cumpăra alte materiale necesare pasiunii sale.

Momentul culminant al <carierei> sale de până acum a fost meciul amical dintre România și Spania, când portretele cu jucătorii naționalei au ajuns în vestiarul echipei noastre.

În mai puțin de 3 ani a strâns peste 12.000 de aprecieri la pagina sa de Facebook, are peste 150 de desene, iar preferatul său este portretul cu actorul Robin Williams, deoarece “a fost un actor extraordinar”, după cum spune Ionuț.

În viitor își dorește să posteze mici filmulețe pe Youtube cu momentele în care desenează și speră să ajungă să lucreze cu sportivi și mari personalități din România, dar și din străinătate.

Vreau ca pasiunea mea să devină jobul meu!  – Ionuț Cezar Costache

Leave a Reply

Your email address will not be published.