Politehnica Iași – HC Farul Constanța, 23-22, în Divizia A de handbal masculin

Un meci care merită să fie descris cu toate clișeele presei sportive din toate timpurile. De infarct, o atmosferă electrizantă, un meci interzis cardiacilor, dar mai ales un meci care duce Politehnica Iași mai aproape de promovarea directă în Liga Națională de handbal masculin.

Oaspeții au început mai bine partida, ieșenii simțind presiunea întâlnirii, iar Farul conducea cu scorul de 3-0 după doar câteva minute de la start. Indicațiile lui Leonard Bibirig și ale lui Florin Spiridon i-au ajutat însă pe Vlad Stoica și pe colegii săi să intre în ritm, egalând și chiar intrând la pauză în avantaj de un gol, după ce au marcat în ultima secundă a primei părți.

Actul secund a început echilibrat, dar fariștii au preluat din nou conducerea, iar până aproape de final au condus aproape tot timpul la 2 goluri diferență. Cu un minut și jumătate înainte de final și cu întreaga sală polivalentă în picioare, scorul era egal, iar Iașul avea atacul. Alb-albaștrii s-au precipitat și au pierdut mingea, Farul având ocazia să intre în avantaj în ultimul minut de joc. Atacul oaspeților s-a prelungit, fără folos însă, Politehnica reintrând în posesie fără să primească gol. Mai erau 30 de secunde, iar Leonard Bibirig a cerut time-out. A urmat un atac lung, dus până în ultima secundă de joc, spectatorii ieșeni așteptând cu sufletul la gură ca mingea să intre în poarta constănțeană. Cu 2 secunde înainte de final, mingea a ajuns în extremă, iar de acolo, în plasa porții, moment care a declanșat hora bucuriei între suporteri și jucătorii ieșeni, pe terenul de joc.

În urma acestei victorii, Politehnica Iași se apropie la 2 puncte de Farul Constanța, iar în ultima etapă va juca la Buzău meciul care o poate duce direct în Liga Națională. Liderul Farul are un meci mai mult disputat și va sta în ultima rundă.

La întâlnire au fost prezenți și circa 30 de suporteri constănțeni, cele două galerii strigând la unison în multe momente, știindu-se prietenia dintre Politehnica Iași și Farul Constanța de la nivelul suporterilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.