Echipele de handbal și de baschet masculin ale Iașului au făcut încă un pas spre promovarea în Liga Națională de handbal, respectiv baschet ale României.

Handbaliștii au câștigat cu scorul de 35-32 partida disputată pe teren propriu, în fața formației Dobrogea SUD Constanța II, după ce la pauză conduceau cu scorul de 17-15. Cu 5 minute înainte de final, Politehnica avea un avans de 4 goluri, iar victoria părea una lejeră, dar oaspeții au revenit în actul secund. În minutul 35, aceștia conduceau cu 19-18, iar alb-albaștrii trebuiau să își schimbe atitudinea pentru a rămâne în cărțile promovării directe. Așa au și făcut, iar la final s-au impus la 3 goluri diferență.

Cu 3 meciuri rămase de disputat, Politehnica stă la mâna ei pentru a promova direct în Liga Națională. Jucătorii pregătiți de Leonard Bibirig și Florin Spiridon, coordonați de Cornel Bădulescu se deplasează etapa viitoare la Alexandria, iar în penultima etapă primesc vizita liderului HC Farul Constanța, având ocazia de a trece pe primul loc în cazul unei victorii. În fine, în ultima etapă, Iașul va juca la Buzău. Prima echipă promovează direct în Liga Națională, în timp ce următoarele două joacă barajul.

Fără emoții la baschet 

Echipa de baschet a câștigat fără emoții meciul jucat tot pe teren propriu, în fața formației din Miercurea Ciuc. Echipa antrenată de Yannis Tsirogiannis s-a impus la 10 puncte diferență, scor 72-62 (18-12, 21-11, 20-14, 13-25). Etapa viitoare, Politehnica va juca tot pe teren propriu, în fața Științei București, o victorie calificându-i pe ieșeni în Final Four, cu o rundă înainte de final.

Au marcat:

Vatra 3
Jones 28(5×3)
Buiciuc
Rosu 6(1×3)
Amarghioalei 8(2×3)
Bratoloveanu 4
Tibirna 4
Crawford 18
Girbea 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.