CSM Politehnica Iași a terminat la egalitate, scor 1-1, partida restantă din Liga 1, disputată pe Arena Națională, în fața Stelei.

Nicolo Napoli nu s-a dezmințit nici de această dată și a trimis în teren 5 fundași în fața unei echipe care a avut nu mai puțin de 12 absenți, din cauza accidentărilor sau a convocărilor la echipa națională și care a jucat mai mult de 30 de minute cu un om mai puțin, după eliminarea lui Onțel.

Prima mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Boldrin, în minutul 16, care a preluat cu dreptul o pasă excelentă venită de la De Amorim, s-a apropiat de poarta oaspeţilor, a tras la colţul lung, dar Grahovac a reuşit să respingă în corner. Patru minute mai târziu, același De Amorim a centrat o minge care a depășit întreaga supraaglomerată linie defensivă trimisă de Nicolo Napoli în teren și care a ajuns la Vîlceanu, acesta deschizând scorul. Antrenorul ieșenilor nu a reacționat nici la scorul de 1-0, dar a fost salvat de gafa lui Niță, portarul de națională al Stelei scăpând în poartă șutul trimis de Bole în minutul 42.

Cea mai mare ocazie a oaspeților a fost ratată de Vasile Gheorghe, mijlocașul Politehnicii ratând incredibil în minutul 52, după o pasă foarte bună a lui Țigănașu. Chiar dacă Iașul avea un om în plus în teren după eliminarea lui Onțel, Napoli a decis scoaterea lui Andrei Cristea și l-a trimis pe Ciucur, în banda dreaptă, după ce Piccioni îi luase locul lui Vasile Gheorghe. Italianul a fost evident nemulțumit de prestația lui Cristea, fotbalist care nu ar fi putut scoate mai mult dintr-un meci în care a fost izolat în atac, fără susținere din partea unui alt atacant veritabil, de care Iașul are nevoie ca de aer.

S-a terminat 1-1, iar CSM Politehnica ocupă poziția a V-a, cu 9 puncte acumulate, ratând o șansă imensă de a depăși FC Botoșani, formație clasată pe locul IV.

A fost o partidă interesantă împotriva unei echipe foarte puternice. Eu cred că în această seară ar fi trebuit să profităm de această conjunctură. Steaua a avut mulți absenți, accidentați, plecați… Până la urmă e un rezultat echitabil, dar dacă am fi insistat de la început să jucăm, să jucăm, să înscriem, cred că puteam scoate mai mult. Tactica noastră e de a ne apăra. E important că nu primim foarte multe goluri. Trebuie să fim realiști, însă, pentru a ajunge în play-off trebuie să atacăm și să marcăm”, a spus Andrei Cristea la final. 

”Nu sunt mulțumit, a fost un meci foarte echilibrat. Cred că în repriza a doua echipa a jucat mai bine și am încercat să câștigăm meciul. E bun și un punct până la urmă. Nu l-am schimbat pe Vasile Gheorghe din cauza ratării, a greșit șutul, se poate întâmpla. Andrei Cristea trebuie să își facă meseria lui de atacant, nu să ceară jucători ca Golubovic lângă el”, a declarat Nicolo Napoli.

 

Note acordate de sportmoldova.ro:

Grahovac – 5
Voicu – 5
Frăsinescu – 5
Mihalache – 5
Ciucă – 5
Țigănașu – 4,5
Bole – 5,5
Mitic – 5
Târșa – 5
Vasile Gheorghe – 4,5
Cristea – 5

Piccioni – 4,5
Ciucur – 4,5

Napoli 3

Chelaru a intrat în minutul 89

Leave a Reply

Your email address will not be published.