Antrenament CSMS Iași_foto_Andrei Luca

Aflată aproape de o calificare istorică în preliminariile Europa League, CSMS Iași se gândește cum poate aborda un sezon care poate începe mult mai devreme în acest an.

Echipa din Copou are un exemplu în trecutul apropiat, tot o echipă din Moldova, FC Botoșani, având mari probleme în startul sezonului 2015-2016, acuzând cele 4 meciuri disputate în preliminarii. Totuși, formația antrenată de Leo Grozavu a trecut în vara trecută și prin numeroase schimbări de lot, omogenitatea având de suferit la Botoșani, astfel încât nu doar pregătirea fizică este motivul pentru care startul de sezon a fost dezastruos pentru botoșăneni.

Contactat de jurnalistul partenerului nostru, Radio Viva FM, preparatorul fizic al formației CSMS Iași, Cezar Honceriu a explicat ce se va întâmpla în cazul în care ieșenii vor termina sezonul pe o poziție care garantează prezența în preliminarii.

“Pregătirea fizică va fi la fel de bine făcută chiar dacă ne calificăm sau dacă nu ne calificăm. O singură problemă apare. În cazul în care ne vom califica în preliminariile Europa League, va trebui să începem pregătirea mai repede, ceea ce pune probleme când vine vorba de recuperarea jucătorilor, după un sezon așa încărcat. Ei nu au mai avut sezoane cu atât de multe meciuri. Va fi o pregătire fizică bine pusă la punct. Jucătorii nu vor avea vacanță practic. Sistemul cu play-out si play-off avantajeaza unele echipe care au avut trei saptamani de vacanta in plus față de noi. Dinamo și ASA Târgu Mureș sunt două echipe avantajate pentru că nu joacă în Europa League și au fost trimise în play-off. Deci vor avea o recuperare mult mai bună ca noi și la anul noi ne vom bate cu ei”, a declarat Cezar Honceriu.

Turul II preliminar al Europa League este programat pentru 14 iulie (turul) și 21 iulie (returul). Tragerea la sorți va avea loc pe 20 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.