După venirea fundașului leton Vitalijs Jagodinskis, antrenorul ieșenilor, Flavius Stoican, ar putea schimba sistemul de joc.

Programul aglomerat și suspendările le-au dat bătăi de cap ieșenilor, astfel că echipa avea nevoie de o soluție pentru întări defensiva, care este a patra cea mai slabă din Liga I, cu 22 de goluri primite în 15 etape.

Dar cu revenirea în lot a lui Ovidiu Mihalache și transferul lui Vitalijs, Stoican are acum patru fundași centrali veritabili la dispoziție, plus mijlocașul defensiv Ionuț Cioinac, care a fost reprofilat în acest sezon în fundaș. Astfel, tehnicianul moldovenilor se gândește să schimbe formația de joc a echipei, devenind o echipă cu trei fundași centrali, în stilul Craiovei. “Flavius mi-a spus că odată cu venirea lui Vitalijs se gândește să schimbe formația de joc, să joace cu trei fundași. În funcție de nevoi, ar putea juca cu trei fundași centrali”, a declarat președintele clubului, Adrian Ambrosie.

Această trecere ar putea fi benefică pentru echipă, dar va fi destul de dificil de implementat, deoarece a început returul campionatului, iar fotbaliștii din Copou sunt obișnuiți cu formația de 4-2-3-1, trecerea de la o formație cu o linie de fund formată din trei fundași fiind una complicată și cere o pregătire lungă și de durată.

Însă o astfel de formație ar putea fi benefică, în condițiile în care ar funcționa. Linia de trei fundași ar fi formată din Mihalache, Frăsinescu și Jagodinskis. Fundași puternici din punct de vedere fizic, cu o experiență bună în spate iar venirea lui Vitalijs ar aduce un plus de viteză. Un avantaj pentru Poli Iași este că echipa are jucători foarte buni pe benzi, rapizi, tehnici, cum ar fi Kizito, Platini, Panțîru, Sin, Bădic, Bosoi, Tiago Almeida, Spătaru. O astfel de formație îți oferă multă creativitate pe teren, astfel că echipa ar avea nevoie de mijlocași inventivi, pasatori foarte buni și tehnici. Aici s-ar încadra foarte bine Kamer Qaka, unul dintre cei mai buni pasatori din echipă, și Pedro Mendes, care are deja 2 goluri în tricoul alb-albastru. Flavius poate juca fie cu 3 oameni în atac, fie cu doi sau chiar unul singur. Cel mai probabil, în atac vor fi prezenți cel mai des căpitanul formației, Andrei Cristea, dar și golgheterul echipei, Jo Santos.

Meciul în care Flavius Stoican ar putea încerca să schimbe formația ar putea fi partida din Cupa României contra celor de la FC Argeș de mâine, de la ora 16:00. Atunci ar putea debuta și fundașul leton, el nefiind trecut în lot în victoria de la Mediaș.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.