Echipa ieșeană a înregistrat o nouă victorie în play-out-ul Ligii 1 de fotbal și rămâne lider, cu 28 de puncte, 3 peste Gaz Metan, care joacă luni, împotriva Concordiei. Cătălin Ștefănescu a confirmat perioada foarte bună prin care trece și a marcat din nou, cu o execuție superbă, în minutul 4, deschizând scorul în derby-ul din prezent al Moldovei. Gabriel Bosoi a dublat avantajul gazdelor la jumătatea primei reprize, cu o lovitură de cap. Cătălin Golofca a redus din diferență în minutul 57, dar a fost insuficient pentru ca botoșănenii să plece cu puncte din Copou.

”Domnule primar, aveți tăria și veniți în fața noastră și a jucătorilor și spuneți-ne! Dobitocii aceștia care n-au făcut nimic în viața lor stau pe lângă dumneavoastră și vă picură tot felul de prostii. Din păcate, nu avem dialog cu dumneavoastră și am ajuns să vorbim prin intermediul presei.

Clubul ăsta nu-l conduce Nichita. Clubul ăsta îl conduce Florin Prunea. Mi-ați dat mână liberă, am avut o discuție înainte de a ajunge primar. Aveți pe lângă dumneavoastră, niște no name-uri, care n-au făcut nimic în viața lor și dacă pleacă din Iași se rătăcesc. Această echipă pleacă în deplasare cu două zile înainte, ca să odihnim jucătorii. Dacă aveți întrebări să-mi puneți, mă întrebați personal.

Singura persoană competentă din Iași care poate conduce această echipă este Sorin Boca. Restul, no name-uri, șpăgari. I-am dat afară de la club, oameni mici!

Îi datorez enorm domnului Nichita, cu el am plecat la drum ca președinte de club. Îi mulțumesc pentru sprijin. Și dumneavoastră vă mulțumesc, dar până în momentul în care ați ajuns primar. După aceea, nu pot să înțeleg de ce, după cele mai bune rezultate din istoria Iașiului, echipa aceasta nu a mai fost finanțată. De ce, acum două zile, domnule primar, m-ați chemat cu antrenorul, și după nu ne-ați mai primit. Măcar, respectați-ne meseria. Dați-ne afară, aveți tăria asta și puneți pe cine vreți. Dar nu vă bateți joc de un oraș întreg și de Politehnica Iași, pentru că veți plăti. Echipa asta e a ieșenilor, este unul dintre brandurile orașului. N-am pățit niciodată așa ceva.

N-a ieșit nimeni să ia apărarea acestei echipe. Am văzut politicieni care s-au luat de echipă. Un dobitoc de la liberali, că d-aia o să aibă 10% în Iași și în țară, a spus să nu mai dați bani la fotbal! Nimeni să nu iasă… nici de la Fundația Sportului Ieșean, nici de la Consiliul Director… Am rămas singur cu antrenorii și cu jucătorii.

Niciun leu finanțare, de patru luni. Anul trecut, a fost cea mai mică finanțare de când sunt eu aici, de cinci ani și jumătate. Numai prostii și minciuni.

Nu e posibil să ne chemați și să ne țineți la ușă ca pe ultimii… Nu suntem slugile dumneavoastră. Faceți ceva pentru echipa asta, indiferent cât mai stau eu, cât mai stă Neagoe. Să vă fie rușine pentru modul în care v-ați comportat cu mine și Neagoe. Asta ca de la bărbat la bărbat. Eram în avion și mi-a sunat telefonul. Era Voicu lângă mine. Am ajuns la vestiare, echipa a ieșit la antrenament, primesc mesaj cu 14:30. După antrenament, eram acolo. Lăsând la o parte că e primarul orașului și noi suntem slugi, dar cum e posibil așa ceva?! Mi-a fost rușine față de secretara de acolo. Am vrut să bat la ușă. Apoi am încercat cu mesaje… Nu se face așa ceva, nu e în regulă! Chiar dacă ești primar, sunt relații de respect între oameni”, a declarat Florin Prunea la finalul partidei.

”Mi-e rușine, sunt jucători străini. Golubovic n-a luat un leu, n-are bani de mâncare, îl dau afară din casă. N-am avut să-i dau bani băiatului, măcar 320 de euro să-și plătească din chirie. Nu pot, înnebunesc atunci când văd comune și sate cu echipe de fotbal. Copiii de aici au bătut Viitorul, la ambele grupe. Văd 12 echipe la LPS cum împart terenul ca să-și facă antrenamentele… Un singur teren de antrenament în al doilea oraș al țării”, a mai spus președintele Iașului.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a intrat în direct la Digisport pentru a lămuri situația din Copou.  ”Dacă mi-aş pune mintea şi cu Prunea… nu ştiu unde aş ajunge. Ştiu foarte bine cam cât poate dumnealui. Nu îi pun la îndoială calităţile de manager sportiv. A fost mereu o picătură mai colorată în spectrul declaraţiilor, dar nu vreau să tensionez mai mult decât trebuie. Am încercat să discutăm săptămâna asta, el nu a venit la timp şi eu nu am putut reprograma. Când vine ambasadorul Statelor Unite, nu îi poţi spune: Stai puţin, că a venit Prunea”, a declarat Chirica.

După declarațiile celor doi de aseară, se pare că întâlnirea a fost reprogramată pentru această dimineață.

Leave a Reply

Your email address will not be published.