Cristian Pustai

Cristian Pustai

Conducătorilor botoșăneni nu le-a picat bine înfrângerea suferită astăzi, în etapa a patra din play-out-ul Ligii I, în fața formației CSU Craiova. Botoșaniul a condus la pauză cu scorul de 1-0 și a beneficiat și de superioritate numerică încă din minutul 39, când Izvoranu a văzut al doilea galben. Moldovenii nu au știut să profite de avantajul omului în plus și s-au văzut egalați la începutul reprizei secunde, grație reușitei lui Acka. Gazdele au reușit să obțină cele trei puncte în minului 90, prin golul marcat de Andrei Herghelegiu. În urma acestui eșec, conducerea grupării moldave a criticat dur alegerile făcute de Cristi Pustai, dar și evoluția unor jucători.
„Sunt foarte dezamăgit. Este inadmisibil. Până în minutul 23, Craiova nu a ajuns în careul nostru. Să conduci cu 1-0, să ai om în plus şi să pierzi un meci de o asemenea manieră. Nici cu 1-1 nu eram mulţumit. Nu aveai voie să abordezi aşa jocul. Nu ştiu ce le-a spus la pauză. Menirea ta ca tehnician este să ai un mesaj. Schimbările sunt inadmisibile. De când a intrat Popovici s-a jucat 10 contra 10. Să-l bagi pe Miron… Vine după două ore de joc şi 40 de ore de pauză şi îl bagi titular. Suntem foarte supăraţi. Voi vorbi cu Valeriu Iftime”, a declarat Cornel Şfaiţer, președintele moldovenilor, pentru Botoşani Online.

 

Valeriu Iftime, finanțatorul echipei, s-a arătat și el nemulțumit de alegerile făcute de tehnician și pune înfrângerea pe seama lipsei de inspirație. “Am greşit tactic. Profesorul de matematică a fost poet astăzi. Nimic. Să vii la pauză şi să te aperi, trebuie să fii nebun. Să joci cu două vârfuri tip Matulevicius şi Roman când tu ai nevoie de viteză, să vii iar cu Popovici şi Bordeianu… Pe cuvânt dacă mai înţeleg ceva. Ori e prea greu fotbalul pentru mine… Ai avut meciul în mână, om în plus… Noi nu am jucat fotbal. Trebuia să-i batem, dacă jucam fotbal ca în prima repriză. Sunt pur şi simplu dărâmat. Nu înţeleg nimic. Am jucat prost tactic. Nu poţi să te retragi, să aştepţi ce? Chiar nu mai avem niciun jucător de viteză. Cristi este repetent de data asta. Dacă antrenorul era inspirit astăzi, îi băteam. Cred că Grozavu trăieşte din pastile când vede echipa asta. Nu văd niciun viitor, cu frica asta, cu tactica asta”.
Cu doar patru puncte obținute în primele patru etape din partea a doua a campionatului, FC Botoșani pare că se îndreaptă spre liga secundă și ocupă momentan poziția a șasea în clasamentul play-out-ului. După acest meci CSU Craiova a urcat din nou pe prima poziție din play-out și are două puncte în plus față de urmăritoarea CSMS Iași.

Cristian HITRUC

Leave a Reply

Your email address will not be published.