Botoșani - Legia

Botoșani – Legia

Finanțatorul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, atrage atenția asupra necesității modernizării actualului stadion din orașul moldav. Desi „Municipalul” din Botoșani a fost, în dese rânduri, subiect de discuție pentru primarul Ovidiu Portariuc, nimic concret nu a fost realizat, actuala arenă de fotbal nefiind supusă la nicio modificare.

Omul de afaceri botoșănean este de părere că un stadion nou, construit pe terenul pe care se află cel actual, trebuie să fie un punct esențial pe lista viitorului primar.

„Cred că zona în care este stadionul din Botoşani poate fi modernizată. Un stadion cochet cu diverse alte facilităţi şi funcţii auxiliare. La un moment dat, domnul Portariuc a spus că da, o să facem. Lucrurile nu par a fi importante, ceea ce mi se pare o mare greşeală. Eu voi insista să spun că unul din obiectivele importante ale viitorului edil este să facem un stadion modern, cu locuri de parcare. Poate da premisa organizării unor evenimente importante la Botoşani. (…) Când nu vrei să faci, spui că nu ai bani. Bani se găsesc şi sunt un om care ştiu ce spun. Credeţi că va fi aşa de eficient Parcul Cornişa? Felicitări celor care au iniţiat proiectul. Eu le-am spus să facem proiectul şi hai să ieşim în piaţă şi să căutăm bani. Trebuie un proiect, cu toate studiile. Peluzele cu spaţiile comerciale pot fi realizate şi cu bani privaţi. Sunt convins că vom găsi dar trebuie să cauţi. Nu pot să mă ocup eu. Stadionul este al primăriei. În Franţa, Spania Italia, oraşe de nivelul Botoşaniul îşi construiesc un stadion în 10 ani. Important este să ai un proiect şi să ai viziune. Ai nevoie în primul rând de voinţă”, a declarat Iftime, pentru btonline.ro.

În prezent, stadionul „Municipal” din Botoșani are o capacitate de 12.000 de locuri și o suprafață de 31.674 de metri pătrați.

Tudor SOFIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.