FC Botoșani - Spartaki Tskhinvali, astăzi, ora 20:00

FC Botoșani – Spartaki Tskhinvali

Deși premisele nu erau favorabile pentru cei de la FC Botoșani, Pustai fiind demis cu doar câteva zile în urmă iar poziția în clasament fiind una ingrată, moldovenii au obținut astăzi o victorie en-fanfare impotriva celor de la ACS Poli Timișoara, scor 6-1.

După un start bun, Botoșaniul a deschis scorul în minutul 21, prin Vașvari care a transformat fără emoții penaty-ul obținut de Fulop. Bănățenii au restabilit egalitatea 20 de minute mai târziu, atunci când Goga a transformat și el un penalty obținut de Bărbuț, după un fault al lui Plămadă.

În repriza a doua moldovenii aveau să se desprindă decisiv pe tabelă. Ngadeu în minutul 52, Matulevicius cu o dublă (65, 72), Bujor în minutul 79 și Cabrera în minutul 81 închid scorul la un neverosimil 6-1.

După meci, Valeriu Iftime a reaprins speranțele suporterilor botoșăneni. „Am avut mari emoţii. După ultima izbândă negativă de la Craiova, m-am gândit că pot fi încă timoraţi. Am avut şi un pic de noroc. Acum să fim serioşi, nici Timişoara nu este o mare forţă. Am jucat fotbal, am fost inventivi. S-a văzut unul din fotbaliştii la care eu ţin foarte mult şi care se numeşte Cabrera. Am muncit o iarnă întreagă să-i spun domnului Cristi Pustai să-l bage în echipa asta. I-am spus că este cel mai bun număr 10 pe care îl avem noi şi s-a văzut cum joacă un copil care ştie fotbal. Plamen Iliev nu prea a avut ce apăra, dar a apărat când trebuia să apere. Mişu e un mare fundaş. Echipa a jucat frumos. Ne aşteaptă un meci foarte greu cu cei de la Iaşi. Nimic nu este pierdut. Dacă batem luni se aprind tot felul de speranţe. La Craiova am pierdut dintr-o super prostie tactică. La Voluntari am avut meciul în mână. Cu şase puncte eram pe locul I. Avem fotbalişti şi sper să ne bucurăm la final de campiona”, a afirmat finanțatorul celor de la Botoșani.

De partea cealaltă, Petre Grigoraș, antrenorul celor de la ACS Poli Timișoara, a spus că nu e o tragedie și ca totul poate fi reparat. De asemenea, deplasarea bănățenilor cu trenul până la Botoșani, nu poate fi folosită drept scuză.

 „Am timp suficient să redresez echipa. Nu trebuie să găsim o scuză că am mers cu trenul până la Botoșani. Nu din cauza asta s-a pierdut partida. Când știi că ești într-o situație critică trebuie să demonstrezi că vrei. Eu vreau altceva de la echipă și n-am reușit să obțin asta până acum”, a declarat antrenorul timișorenilor.

 După acest meci, FC Botoșani a urcat pe locul 5 din play-out-ul Ligii I, la 3 puncte de Concordia Chiajna, care ocupă loc de baraj.

Tudor SOFIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.