CSMB-HCM

CSMB-HCM

CSM București a câștigat la limită, scor 22-21 partida disputată la Roman, datorită golului marcat în ultimele secunde de către Rodrigues. Prima repriză a fost la discreția oaspetelor, bucureștencele conducând la pauză cu scorul de 13-9. Fetele antrenate de Florentin Pera au revenit în joc în partea secundă și s-au apropiat la doar un gol în minutul 41. A urmat o nouă perioadă mai grea pentru gazde,  CSM s-a distanțat din nou la 4 goluri diferență și jocul părea încheiat. Cu două minute înainte de final, tabela arăta un scor ce părea imposibil cu 15 minute în urmă: HCM Roman – CSM București, 21-20, dar Rodrigues a egalat imediat. La faza imediat următoare, arbitrul a sancționat cu joc pasiv formația romașcană și tot Rodrigues avea să aducă golul victoriei pentru echipa antrenată de Kim Rasmussen, cu 14 secunde înainte de final.

“A fost un joc extraordinar de disputat, pe care noi l-am început mai timorat și nu am avut încrederea de a merge mai mult peste CSM București. Până la urmă cred că ne-am găsit cadența și am reușit să ținem piept unei super echipe, așa cum este CSM București, cu foarte multe valori. Mă bucur că am găsit soluții după pauză să revenim în joc și ne-a lipsit foarte puțin pentru a reuși o surpriză astăzi. Cred că am fi meritat mai mult după cum am jucat în repriza secundă, dar poate și lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Nu pot decât să îmi felicit echipa pentru abordare, pentru determinare și pentru faptul că am fost la câteva secunde de a învinge pe CSM București. Am demonstrat încă o dată că HCM Roman este o forță în România și mă bucur că avem jocuri foarte bune, dar uneori mai avem și ghinion. Trebuie să ridicăm capul și să mergem înainte. Acest joc va da încredere echipei”, a declarat Florentin Pera, la finalul partidei.

Oana Manea, una dintre jucătoarele cheie ale CSM-ului, a comentat și ea partida dramatică de la Roman.

“A fost un meci pe care noi singure ni l-am făcut dificil. În a doua repriză am lăsat-o mai moale și cred că de asta au reușit să vină peste noi. Se simte și oboseala pentru că avem un program foarte încărcat, dar nu avem ce să facem, ăsta e programul. Ne-am așteptat să fie greu aici, mereu au fost meciuri dificile la Roman”, a spus Oana Manea.

HCM Roman ocupă în acest moment poziția a 5-a în Liga Națională, cu 38 de puncte acumulate și se va deplasa etapa viitoare la Baia Mare, meciul fiind programat la finalul lunii martie, din cauza meciurilor pe care echipa națională de handbal feminin le va disputa în perioada următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.