CSM Politehnica Iași a obținut toate cele 3 puncte din prima partidă disputată în noul sezon, pe teren propriu, în compania formației Gaz Metan Mediaș.

Ieșenii au început foarte bine meciul jucat în Copou, în fața a circa 3.000 de spectatori, deschizând scorul din minutul 5, prin Alexandru Țigănașu. Târșa, juniorul adus la Iași de la Vaslui acum doi ani pe 4.000 de lei, a fost folosit 58 de minute de către Nicolo Napoli în această întâlnire și a primit cartonaș galben încă din minutul 12, dar a continuat meciul curajos, așa cum l-a și început, fiind surpriza plăcută a acestui start de campionat în formația alb-albastră. Țigănașu a continuat să își încerce norocul, dar șutul său din minutul 19 nu a mai prins cadrul porții apărate de Pleșca. Medieșenii au egalat în minutul 33, după ce Axente a profitat de faptul că mingea ricoșată din Mihalache l-a pus într-o situație iminentă de gol.

La pauză, scorul era 1-1, iar Vasile Gheorghe a intrat în locul lui Ciucur, schimbare care avea să schimbe cursul jocului. Au urmat câteva ratări incredibile ale lui Piccioni, care a părut în acest meci că a revenit la forma din sezonul trecut, dar insistențele gazdelor au fost răsplătite în minutul 81, atunci când șutul lui Bole de la marginea careului a intrat sub bară și i-a readus pe ieșeni în avantaj.  9 minute mai târziu, Roman, intrat în locul lui Piccioni, a fost faultat la 17 metri de poarta lui Pleșca, iar Cristea a arestat mingea, fiind sigur că va înscrie din lovitură liberă, așa cum a și făcut.

Scor final, 3-1, iar CSM Politehnica Iași începe cu dreptul noul sezon. Etapa viitoare, echipa antrenată de Nicolo Napoli se va deplasa la Tg. Mureș, pentru partida cu ASA.

Note acordate de sportmoldova.ro:

Grahovac – 6,5
Voicu – 6,5
Mihalache – 6
Frăsinescu – 6,5
Țigănașu – 7,5
Ciucur – 6
Mitic – 7
Târșa – 6,5
Bole – 7
Piccioni – 5,5
Cristea – 6,5

Chelaru – 5,5
Vasile Gheorghe – 7,5

Napoli – 7

Roman a intrat în minutul 74.

Leave a Reply

Your email address will not be published.