Colaborarea dintre CSM Politehnica Iași și Fotbal Hebdo, cea care trebuia să dea mari speranțe suporterilor ieșeni, dar a ridicat semne de întrebare încă din start, începe să scârțâie. Foarte multe dintre promisiunile făcute de firma de impresariat în vară nu au fost respectate, moldovenii primind o ultimă șansă în Copou. ”Am încredere că își vor onora promisiunile și că vom avea o echipă de top, așa cum le-am promis suporterilor”, a declarat președintele Ambrosie.

La începutul colaborării, Arcadie Zaporojanu a promis faptul că din iarnă, din luna ianuarie, un finanțator rus va sosi lângă echipă, în momentul în care datoriile clubului din sezonul precedent se vor stinge. De asemenea, oficialilor ieșeni le-a fost prezentată o listă cu 12 jucători care ar fi putut ajunge în Copou, aceștia valorând fiecare între 1 și 3 milioane de euro. Din respectiva listă a mai rămas doar Tengarrinha, fotbalist care nu a semnat în cele din urmă cu CSM Politehnica din cauza problemelor medicale. Mai mult, fotbaliști care au dat cel mai bun randament în acest start de sezon, precum Kelava sau Qaka, nu au sosit pe filiera Fotbal Hebdo, ci la recomandarea unui impresar apropiat de președintele Adrian Ambrosie. La fel s-a întâmplat și cu noul transfer, Salim Cisse.

Ultima promisiune a lui Zaporojanu este că în următoarea campanie de transferuri, cel puțin doi jucători vor pleca pe bani din Copou, ajutând astfel din punct de vedere financiar clubul ieșean. Surse Sport Moldova dezvăluie faptul că după partida dintre CSM Politehnica și Dinamo București (2-1), patronul FCSB, George Becali, i-ar fi contactat pe oficialii ieșeni pentru transferurile lui Jo, Qaka și Kizito, dar aceștia au refuzat orice discuție, cel puțin până în iarnă.

În altă ordine de idei, următoarea lovitură de imagine pregătită de CSM Politehnica este aducerea lui Adrian Ilie în Copou. Acesta ar urma să fie președintele de imagine al echipei, omul de care Iașul are nevoie pentru a apăra echipa în spațiul public, în momentele dificile. Ilie a fost la Iași pentru a discuta cu primarul Mihai Chirica și a cerut o perioadă de gândire, iar șansele ca acesta să ajungă la Iași sunt foarte mari, fostul fotbalist al naționalei dorind să revină în prim-planul fotbalului românesc după o perioadă îndelungată în care a lipsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.