Opt copii de la Ruginoasa au primit oferte de la echipe mari din România și din străinătate, în urma performanței obținute în această primăvară, când juniorii au câștigat prima ediție a Cupei Satelor (competiție U13, organizată de FRF). Nu mai puțin de șase copii vor merge la CFR Cluj și alți doi la Lazio Roma. Informația a fost confirmată și de președintele CJ Iași, Maricel Popa.

“Avem exemplul copiilor de la Ruginoasa, care au luat locul întâi la Cupa Satelor la fotbal. Foarte mulți sportivi de performanță au venit din mediul rural. Acum, a venit clubul CFR Cluj care dorește sa preia șase copii si clubul Lazio care s-a interesat de doi dintre ei. Pentru acei copii minunați, este un lucru foarte important. Cel puțin, cei de la CFR le pot oferi toate conditiile”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, la BZI LIVE.

Președintele Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, a declarat pentru Sport Moldova faptul că gruparea din Copou s-a interesat de copiii de la Ruginoasa, unii dintre ei fiind foarte greu de convins să vină să evolueze pentru juniorii clubului alb-albastru.

”E un lucru bun pe de o parte, noi nu putem concura cu CFR Cluj, care e campioana României sau cu Lazio Roma. Chiar vorbeam cu cei de la Copii și Juniori și le spuneam să meargă să discute cu acești copii. Au discutat, de exemplu, cu golgheterul ediției, iar acesta spunea că el își dorește să meargă la FCSB, nu la Iași. Vă dați seama, este vorba despre nume, despre renume. Anul acesta a fost un director sportiv care nu și-a făcut datoria (n.r. Tibor Selymeș), dar acum, avem un angajat la club, este vorba despre fostul fotbalist și antrenor, o adevărată istorie pentru orașul nostru, Vasile Simionaș. El chiar a fost la meciuri de juniori la Piatra Neamț, Roman, Suceava, pentru a vedea și a propune jucători. Chiar vreau să spun din acest punct de vedere, dacă vedeți echipa lui Paveliuc sau Dobrea, acolo apar jucători buni și datorită lui Simionaș”, a declarat Ambrosie.

Micii fotbaliști, mândria comunei

“Am câștigat o competiție minunată, invit toți primarii din România să participe la ediția viitoare, e greu de exprimat în cuvinte satisfacția! Ruginoasa a obținut premiul pentru cel mai bun jucător al turneulu, a învins în marea finală și acum va trăi alături de echipa națională la un meci oficial în deplasare. Sunt vise care acum se împlinesc!”, declara primarul comunei, pentru FRF, la finalul competiției.

Campionii U13 au zburat în această săptămână în avion cu echipa națională a României, spre Norvegia, acolo unde vor asista în această seară la partida dintre cele două reprezentative, un meci crucial din cadrul preliminariilor Euro 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.