CSU Politehnica Iaşi

CSU Politehnica Iaşi

În această dimineaţă, la sediul CSU Politehnica Iaşi, a avut loc o conferinţă de presă în care şefii sportului ieşean au făcut bilanţul primei jumătăţi a anului 2015 şi au stabilit obiectivele pentru sezonul 2015-2016.

Cu echipa de handbal Poli Unistil Iaşi am pierdut locul la baraj pentru promovarea în Liga Naţională, în detrimentul echipei din Focşani, deoarece nu s-a respectat regulamentul care ni s-a comunicat la începutul sezonului. În altă ordine de idei, sponsorul nostru a venit mai târziu la echipă, prin luna august a anului trecut şi am pierdut jucători buni. În Liga Naţională evoluează însă mulţi jucători foarte buni autohtoni şi străini care au salarii mari, între 2.000 şi 10.000 euro pe lună, sume imposibile pentru clubul nostru”, a explicat Cornel Bădulescu ratarea calificării la barajul pentru promovarea în Liga Naţională.

Bădulescu a expus şi viitorul echipei de handbal ieşene. “Pentru sezonul viitor avem două variante: dacă vom avea o finanţare superioară să aducem jucători buni, pentru promovare sau pentru a merge la baraj, iar dacă nu avem această finanţare să aducem jucători tineri, pe care să-i creştem ! Am ales varianta a doua, am adus cinci jucători tineri, trei dintre ei la final de juniorat, iar doi cu dublă legitimare, după ce ne-au plecat trei jucători din vechea gardă”, a adăugat Cornel Bădulescu.
Prima schimbare din tabăra Politehnicii pentru viitorul sezon a fost aducerea lui Costel Schender în locul lui Ioan Zepciuc pe banca tehnică, Florin Spiridon devenind secund.

La baschet, Politehnica se va baza în continuare pe jucători tineri, lipsa finanţelor împiedicând oficialii formaţiei ieşene să aducă baschetbalişti valoroşi, cu experienţă, care ar putea ataca promovarea în Liga Naţională.

Andrei LUCA

andrei.luca@sportmoldova.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.