Flavius Stoican s-a despărțit oficial astăzi de Politehnica Iași, după o ședință avută în fața Comitetului Director. Tehnicianul s-a prezentat într-o conferință de presă, alături de secundul Adrian Kereszy, antrenorul cu portarii Benone Dohot, preparatorul fizic Denis Zmeu și de Marius Chelaru.

”Vă anunț, din partea Comitetului Director, că vineri este ultimul meci pentru Flavius Stoican pe banca tehnică. S-a încheiat un ciclu de doi ani, în care am încropit o echipă făcută pe grabă, dar cu mare entuziasm și încredere. Am reușit o performanță unică în fotbalul ieșean, calificarea în play-off. A urmat acest sezon în care Flavius a reușit să redreseze echipa și să rămânem în Liga 1. Vreau să îi mulțumim, pentru că am decis de comun acord să nu mai prelungim contracul pentru viitorul sezon. Le mulțumesc colegilor care au fost alături de el, care au dus și ei greul acestui campionat și al celui trecut. După acest joc, Adrian Kereszy va fi antrenorul echipei, până vom găsi un alt tehnician”, a spus președintele Adrian Ambrosie.

”Am un sentiment dificil, de emoție. Meciul cu Botoșani va fi ultimul, am petrecut 2 ani cu bune, cu rele, cu realizări, cu supărări, doi ani pe care nu îi voi uita niciodată. Primul a fost un an de excepție, în care am realizat mai mult decât maxim, apoi în al doilea am fost la un vârf de barcă să fim în play-0ff. Au fost situații în care noi am trecut peste ele, pentru că au fost multe moment dificile, pentru că am vrut binele acestei echipe, am vrut lucruri mărețe. Toate obiectivele au fost doar din dorința noastră de a face lucruri mărețe, în condiții grele. Este meritul jucătorilor în primul rând, apoi al nostru. Mie nu îmi place mediocritatea și vreau să am rezultate mereu. S-a terminat acest ciclu și mă bucur că nu am cedat la anumite răutăți venite din exterior. Am pus suflet și sunt un om care atunci când intru într-o echipă, merg cu ea până se termină. Le mulțumesc oamenilor din CD pentru că au fost foarte aproape de mine. Au fost oamenii care au ridicat mereu mâna să ne ajute. Le mulțumesc suporterilor pentru că indiferent de situație, au fost aproape de noi. Cu toate astea, sper ca într-o zi să am șansa să revin la această echipă pentru că mi-a rămas în inimă și numele Poli și acest oraș, Iași”, a declarat Flavius Stoican.

”E ca o bombă această veste pentru mine. Am emoții și e greu să le stăpânesc, dar a fost o onoare pentru mine să lucrez cu el. Este un om deosebit, un om pe care nu îl prea găsești în ziua de azi. Un antrenor foarte bun, care a demonstrat la Iași, în condiții nu tocmai bune pentru performanță, cel puțin în ultimul an, când s-au întâmplat foarte multe lucruri. Am trecut peste toate, cu toții, am reușit să rămânem în Liga 1 și asta e o adevărată performanță pentru acest sezon, având în vedere ce s-a întâmplat anul acesta. Sunt trist și sper ca drumurile noastre se vor mai întâlni și să mai lucrăm împreună. Eu sunt un tip mai sentimental, m-am atașat foarte mult de Flavius, de Denis. Îți doresc mult succes în carieră și să încheiem cu dreptul ultimul joc din acest campionat.”, a spus Adrian Kereszy, cu lacrimi în ochi, pe tot parcursul conferinței de presă.

”Aud acum în premieră că Flavius nu va mai continua alături de noi. În 8 ani de activitate, în care am fost antrenorul cu portarii de la Poli, ultimii 2 au fost cei mai frumoși și fructuoși. Îti mulțumesc că m-am simțit apreciat de tine, ești un antrenor care vei face mare performanță. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi. Sperăm ca echipa să supraviețuiască, pentru că știți prea bine problemele grave cu care ne confruntăm la ora actuală. Să sperăm la un an bun sezonul viitor.”, a declarat antrenorul cu portarii, Benone Dohot.

Flavius Stoican va pleca alături de preparatorul fizic Denis Zmeu, în timp ce Adrian Kereszy și Benone Dohot vor rămâne în staff-ul tehnic al Politehnicii. Ionuț Cioinac este scos în afara lotului pentru partida cu FC Botoșani, până când Comitetul Director va lua o decizie finală în privința sa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.