Daisuke Sato a sosit în vara anului 2016 la Iași, fiind unul dintre cel mai importanți jucători în sezonul precedent, în care CSM Politehnica a terminat pe poziția a 7-a în Liga 1. În acest an, Sato joacă pentru Horsens, în Danemarca, echipă clasată pe poziția a 5-a în campionatul Danemarcei, după 7 meciuri jucate.

 

Salut, Daisuke. Ai ales Danemarca, o nouă experiență în viața ta. Cum este viața acolo? Cum este orașul?
Până acum, totul este foarte frumos. O experiență nouă, exact ce mi-am dorit. În ceea ce privește orașul, la Iași îmi plăcea foarte mult zona Palatului, îmi plăcea vremea, dar și aici totul este foarte frumos. După cum știți, această țară este frumoasă oriunde ai merge.

Din păcate, nu ai prins foarte multe minute în tricoul noii tale echipe. Este Kortegaard un jucător atât de bun?
Am fost accidentat și nu m-am antrenat câteva săptămâni. Abia ieri am început să mă antrenez. Kortegaard este un jucător foarte experimentat. Am multe de învățat de la el. Acum mă concentrez să revin la o formă fizică bună și apoi voi încerca să îmi câștig locul în echipă.

Regreți faptul că ai plecat de la CSM Politehnica? Toată lumea a crezut că ai plecat din dorința de a merge mai aproape de casă, dar ai semnat în Danemarca.
Nu regret decizia luată. Am avut câteva oferte de la cluburi din Europa și din Asia, dar am decis să mai rămân în Europa. Am vrut să joc într-o ligă mai bună decât cea din România pentru viitorul meu, așa că am acceptat această ofertă din Danemarca.

Urmărești meciurile Iașului din acest sezon? Cum ți se pare echipa?
Am urmărit câteva meciuri când am avut timp. Începutul nu este niciodată ușor, mai ales când 90% dintre jucători sunt noi. Dar se vede că sunt din ce în ce mai buni de la meci la meci. Sper ca echipa să fie tot mai bună. Suporterii trebuie să fie răbdători.

Te-ai întoarce vreodată aici? Ce te-ar putea face să revii în România?
Poate într-o zi. Nu știm niciodată. Am amintiri foarte frumoase în România cu foștii mei colegi de la Iași.

Care este jucătorul care îți lipsește cel mai mult din perioada petrecută la Iași?
Lukacs (Bole), Alessandro (Caparco), Piccioni și Saric.

Care sunt planurile tale de viitor?
Îmi doresc foarte mult să joc într-un campionat puternic și să îmi trăiesc viața atât de mult cât pot.

Un mesaj pentru suporterii ieșeni?
Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări! Vă doresc tot binele din lume și sper ca CSM Politehnica Iași să joace în play-off.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.