Cu salariile neplătite de mai mult de jumătate de an din cauza promisiunilor nerespectate de Primăria Iași, soarta handbaliștilor de la Politehnica ar fi trebuit să se decidă astăzi. Întâlnirea pe care aceștia sperau să o aibă, totuși, cu primarul Mihai Chirica a fost amânată încă o zi, deși handbaliștii împreună cu antrenorul Florin Spiridon au așteptat un răspuns pe holurile de la Palatul Roznovanu câteva ore în cursul zilei.

”Nu ține de noi, ține de lege. Îmi pare foarte rău! Noi banii în buget îi avem, nu i-am cheltuit nici la finalul anului trecut, îi avem și pentru anul acesta, dar până nu vedem o modificare a legii, nu putem merge mai departe. Trebuie să existe voința politică pentru a salva sportul românesc. Noi, autoritățile locale, nu mai putem ajuta în acest moment. Cine se poate juca cu legea? Și eu am copii pe care trebuie să îi cresc și trebuie să merg liniștit acasă, nu pot forța lucrurile. Am cheltuit 10 miliarde de lei pentru echipa de handbal pentru a o aduce în prima ligă și acum îi tot amăgim pe sportivi. Dacă nu se pun la masă președinții de ligi împreună cu Guvernul, nu o să se întâmple nimic”, a declarat primarul Mihai Chirica, în cadrul emisiunii Arena.

Consiliul Județean, o altă autoritate care a anunțat intenția de preluare a echipei antrenate de Florin Spiridon, a trimis în această săptămână o adresă prin care le-a transmis oficialilor clubului că nu a fost găsită o cale legală pentru preluarea clubului de handbal.

Astfel, echipa masculină de handbal mai speră cel puțin câteva ore, până la întâlnirea cu primarul Mihai Chirica programată mâine dimineață, dar șansele ca gruparea să fie salvată de la desființare sunt infime, având în vedere că declarațiile edilului Iașului nu se pot schimba peste noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.