Politehnica Iași

Politehnica Iași

71 de ani ar fi împlinit astăzi FC Politehnica Iași, dacă ar mai fi existat în clasamentele actuale ale fotbalului românesc.

Zeci de ani în care nu a obținut mari performanțe, dar a reușit să intre în inimile suporterilor ieșeni prin simplul fapt că a reprezentat cu mândrie orașul în campionatul României.

Imaginile din arhivele televiziunilor cu oamenii cățărați prin copacii din jurul stadionului din Copou vor rămâne pentru totdeauna, chiar dacă Politehnica nu va mai reveni vreodată în prima ligă, iar dacă va reveni, va fi una dintre cele mai mari bucurii din istoria sportivă a Iașiului. O bucurie poate mai mare sau cel puțin egală cu o calificare în cupele europene, pentru că cel mai frumos oraș din România nu a avut parte nici de o astfel de mândrie. Până acum. Anul acesta, Iașiul luptă și speră la calificarea în preliminariile Europa League, iar conducătorii CSMS-ului vorbesc și despre revenirea la titulatura de Politehnica. Sub ce formă și dacă se va reuși acest lucru, vom vedea în viitor.

Până atunci, ieșenilor nu le rămâne decât să îi ureze un simbolic La mulți ani, astăzi, 27 aprilie și să umple din nou arena din Copou sâmbătă, pentru că lupta pentru Europa continuă, iar CSMS primește vizita Petrolului Ploiești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.