Așteptarea a luat sfârșit. Mai exact, după șase luni în care Politehnica Iași nu a reușit să câștige vreun meci, ieri, la Sala Polivalentă, ieșencele au obținut a doua victorie în sezonul regulat în fața jucătoarelor de la Sirius Tg. Mureș.

Fetele antrenate de Anatolie Lupu au reușit să revină în meci după ce au fost conduse în primul sfert de joc(14-23). Sfertul al doilea a fost vital pentru moldovence, câștigând cu 31 la 10, ca în a doua jumătate de meci să fie, din nou, devansate de adversare, cu 15 la 24. Sirius a egalat la 66 în minutul 32, amenințând victoria gazdelor, însă fetele lui Lupu au reușit să închidă tabela la 74-69. Punctele formaţiei ieşene au fost înscrise de Simmons 21, Aursulesei 20 (3×3), Jennings 18, Ciotir 6, Adams 5 (1×3) şi Bermudez 4.

Acesta a fost ultimul meci al sezonului regulat, cele două formații ce s-au întâlnit ieri luptând acum pentru locurile 9-10 din Liga Națională de baschet feminin, în sistem de “cel mai bun din trei meciuri”, doar un singur meci va fi disputat la Iași. Următoarea partidă va fi pe 26 martie, la Târgu-Mureș, cu începere de la ora 19:30.

În acest sezon nicio echipă nu va retrograda, Poli Iași jucând și sezonul viitor în prima ligă.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.