CSM Politehnica Iași a organizat astăzi o conferință de presă, în care au fost prezentate detalii legate de parteneriatul cu omul de afaceri din Baia Mare, Horia Sabo și echipa sa managerială. La conferință au fost prezenți Adrian Ambrosie (președinte), Horia Sabo (director general) și Tibor Selymeș (director sportiv).

 

Declarații

Adrian Ambrosie:
”Avem deosebita plăcere de a vă anunța o nouă performanță a echipei noastre, după clasarea pe locul 6 de sezonul trecut. Considerăm că astăzi reușim o nouă premieră: să avem un contract semnat cu un investitor care să asigure stabilitate financiară și să ne asigure că putem avea cel puțin performanțele de până acum. Le-am spus domnilor Sabo și Selymeș că suporterii ieșeni sunt exigenți, pentru că Iașul își dorește mult de la sport și nu numai. Cea mai importantă investiție pentru club o reprezintă oamenii, de aceea calitatea acestora e importantă pentru noi și sportiv și administrativ.”
IMG_6513

Horia Sabo:
”Felicit Politehnica pentru performanțele din sezonul trecut. Am venit la Iași după ce am auzit dificultățile prin care trece clubul. Am purtat discuții îndelungate cu Primăria și cu oficialii clubului și m-am consultat atent cu echipa mea și am ajuns la concluzia că putem face performanță. Am venit să oferim o stabilitate clubului, pe termen lung. Avem o echipă de management performantă și dorim ca în cei 5 ani să devenim o prezență constantă în cupele europene. E un plan ambițios și din acest moment mă dedic cu totul Politehnicii Iași. Vom munci ca această echipă să devină detașat principala forță fotbalistică din Moldova.  Sunt dispus să ofer stabilitate financiară pe termen lung. Deficitul bugetar îl vom acoperi pe termen lung, nu doar din surse proprii. Încercăm să aducem câțiva sponsori importanți în cel mai scurt timp. Sunt bucuros pentru faptul că suntem a patra echipă ca număr de suporteri din țară. E firesc ca suporterii să fie sceptici, dar suma va fi suficientă cât să acopere deficitul din acest moment. Primul sezon e un sezon de consolidare. Performanța are nevoie de răbdare.”

Tibor Selymeș:

”Am venit la Iași pentru performanță. Sezonul trecut am văzut o echipă ambițioasă, bine organizată, care trebuie să continue pe același drum. Cred că vom aduce plus valoare echipei. Vom aduce jucători din primele două ligi din Franța și Olanda. Cu siguranță ne vom îndeplini obiectivele. Am vorbit cu Flavius, i-am propus niște jucători ieri, iar astăzi vom avea o discuție. Cu siguranță 3-4 jucători vor veni săptămâna aceasta. Avem în vizor și jucători români, din Liga 1. Eu vreau să văd și copii de 16-17 ani, pentru că pentru termen lung avem nevoie de jucători tineri. Ne gândim și la echipa a doua, nu știm dacă din sezonul acesta sau din viitorul sezon. Eu mă bazez mult pe jucători tineri, care pot crește pe stilul nostru aparte pe care îl vom introduce în joc.”

Contractul dintre cele două părți poate fi reziliat unilateral, în cazul în care clubul sau investitorul nu este mulțumit de performanța sportivă sau financiară, informația fiind confirmată de Adrian Ambrosie și Horia Sabo. De asemenea, primarul Mihai Chirica a transmis faptul că în cazul în care echipa va ajunge în pericolul de a retrograda, contractul poate fi reziliat, fără ca Horia Sabo să aibă pretenții pentru banii investiți până în acel moment.

Organigrama clubului, după sosirea noului investitor:
Consiliul Director –  Leonid Antohi, Ion Apostol, Ion Melinte, Adrian Ambrosie
Director General – Horia Sabo
Președinte – Adrian Ambrosie
Tibor Selymeș va ocupa poziția de director sportiv, iar Marius Onofraș team-manager.

Una dintre primele mutări făcute de clubul ieșean din punct de vedere al imaginii, după asocierea cu Horia Sabo, este schimbarea stemei. În următoarele zile, pe pagina de Facebook a clubului, va fi organizat un sondaj, iar suporterii vor alege din trei steme propuse de CSM Politehnica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.