Vașvari

Vașvari

Ca urmare a parcursului excelent din ultimele etape, FC Botoșani a reușit, odată cu victoria contra celor de la CSU Craiova, scor 2 – 1, îndeplinirea obiectivului principal al echipei, salvarea de la retrogradare.

Siguri de prezența pe prima scenă fotbalistică a țării și în sezonul viitor și având șanse matematice chiar la un loc de cupe europene, moldovenii anunță că vor face tot ceea ce depinde ei în aceste ultime etape, pentru o nouă eventuală participare a echipei în tururile preliminare ale Europa League.

Înaintea partidei de la Timișoara, mijlocașul botoșănenilor, Gabriel Vașvari, este de părere că, în urma unei victorii contra bănățenilor, echipa sa poate emite pretenții la cupele europene.

„Va fi o partidă foarte dificilă. Ei sunt la două puncte de locul de baraj şi e clar că îşi doresc să ajungă pe această poziţie pentru că niciun jucător nu-şi doreşte să-şi treacă în CV o retrogradare şi din acest motiv vor fi foarte motivaţi. Trebuie să ne facem jocul nostru, să avem acea agresivitate şi posesie bună pe care am avut-o cu Craiova. Dacă vom reuşi aceste lucruri, ne vom impune în Banat. Ne dorim să terminăm cât mai sus acest campionat. Presiunea e clar mai mare pe ei pentru că pentru ei e în joc retrogradarea. Dacă vom câştiga la Timişoara vom putea spune că vom avea şanse reale la Europa. Eu aş vrea să participăm din nou în Europa. E altceva, cu totul altceva şi atât timp cât sunt şanse trebuie să luptăm pentru ele”, a declarat Vașvari, pentru btonline.ro.

Până la finalul play-out-ului, FC Botoșani mai are de disputat meciuri cu ACS Poli Timișoara și CSMS Iași, în deplasare și cu CFR Cluj, în ultima etapă, acasă.

Tudor SOFIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.