AFAN a răspuns declarațiilor lui Florin Prunea, prin care fostul președinte al CSM Politehnica Iași a cerut intervenția instituției în Copou.

”Citim, cu surprindere, in presa de specialitate, despre o tentativa a unui (inca) presedinte de club de fotbal de a implica – fortat – AFAN – intr-un razboi care nu ii apartine, razboi deschis, din cate ne dam seama, chiar de catre respectivul presedinte ca riposta la faptul ca nu mai gaseste intelegere pentru prelungirea contractului sau extrem de profitabil.

Precizam inca de la inceput faptul ca Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania – AFAN –  refuza sa fie folosita ca instrument de presiune si se delimiteaza ferm de  „procedurile” uzate de catre dl. Florian Prunea in lupta acestuia cu conducerea clubului.

Ne amuza teribil faptul ca dl. Florian Prunea pune la indoiala existenta sindicatului fotbalistilor, sindicat care, precizam pentru linistea dumnealui, a fost, este si va fi in slujba jucatorilor in permanenta.

Asa cum a consiliat si sprijinit jucatorii CSM Politehnica Iasi (fosta Asociatia CSMS Iasi) pe durata intregii „domnii”  a d-lui presedinte, atunci cand jucatorii erau neplatiti si sicanati, dovada stand faptul ca AFAN a castigat TOATE memoriile deschise impotriva clubului din Iasi, respectiv dosarele jucatorilor Aldea Aurelian, Daniel Orac, Florea Laurentiu, Popa Catalin, Marjanovic Rodoljub, Patulea Adrian, Curiliuc Catalin, Calugaru Marius, Enescu Andrei, Grecu Nicusor sau Nuno Viveiros.

Trecand peste ipocrizia situatiei („sa vina sindicatul, vor sa taie din banii munciti de jucatori, este inadmisibil” – in fapt, exact modus operandi al d-lui Florian Prunea cat timp a fost presedinte) – il asiguram pe acesta ca jucatorii de la Iasi au tinut in permanenta legatura cu noi in ultimele zile si au primit consiliere pentru toate documentele semnate cu clubul, obtinand posibilitatea sa se antreneze cu alte echipe pana la finalul lunii, rezilierea contractelor celor care au dorit lucrul acesta – fara diminuarea drepturilor financiare sau chiar prelungirea contractelor in unele cazuri.

Pentru acest lucru, solicitam d-lui Florian Prunea sa opreasca tentativa de a folosi AFAN ca instrument de presiune in luptele personale, cat, mai ales, folosirea jucatorilor in acest scop. Barbatii adevarati isi poarta singuri luptele”, este comunicatul de presă transmis de AFAN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.