Cu mai puțin de o săptămână rămasă până la partida dintre CSM Politehnica și FC Botoșani, oficialii celor două echipe au intrat în febra întâlnirii, dar cu opinii diferite. În timp ce președintele Iașului, Adrian Ambrosie, îl consideră un adevărat război, conducătorul botoșănenilor, Cornel Șfaițer, îl consideră un meci al prieteniei.

”Chiar aș putea să îl numesc un război al Moldovei. Nu consider că este numai un derby, este un război. Din păcate, ca moldoveni am avut foarte multe războaie cu turcii, iar acum ne războim între noi. Ăsta nu este un lucru fericit, dar pe de altă parte este un sport, în care cel mai bun trebuie să câștige. Aș vrea să îi spun celui care are buletin de Iași și este la Botoșani (n.r. Toni Heleșteanu), care a început cu presiuni la echipa noastră, legate de teren, de vestiar, de public, să stea liniștit în banca lui și să își vadă de echipa lui. Respect patronii din Botoșani și nu trebuie să începem războiul declarațiilor, meciul trebuie câștigat pe teren, nu în afara lui. El vrea tot timpul să ne ia jucătorii cu care noi vorbim, cum e cazul lui Târșa, care a fost împrumutat și a dispărut din peisajul fotbalistic. Trag un semnal de alarmă publicului ieșean să fie alături de echipă și să o susțină! Împreună putem face performanțe foarte mari!”, a declarat Adrian Ambrosie în cadrul emisiunii Sport Moldova.

Răspunsul a venit din partea lui Cornel Șfaițer, care a spus că și-ar dori ca cele două formații să meargă împreună în play-off. ”Cu o înfrângere la Iași ne-ar fi foarte greu, dar nu imposibil. Cu o victorie a Iașului, Dinamo ar rămâne pe dinafară, ăsta e calculul. Știți foarte bine că tot timpul am fost aproape de Iași și am fost un suporter al Iașului când noi eram în Liga a 2-a. Tot timpul am vrut să fim vecine de clasament. Nu am fost niciodată războinic înaintea unui joc, nici la Suceava, nici la Iași. Nu am venit nici cu săbii, nici cu topoare. Mi-aș dori ca Iașul și Botoșaniul să meargă împreună în play-off. Ar fi bomba campionatului”, a răspuns Cornel Șfaițer, în cadrul aceleiași emisiuni.

Partida dintre CSM Politehnica și FC Botoșani este programată luni, de la ora 18.00, în Copou. Biletele se găsesc începând de astăzi, la magazinul oficial al clubului, la prețurile de 10 lei la peluză și 20 de lei la tribună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.