Portarul în vârstă de 19 ani, Toma Niga, a venit la reuninea de lot al FCSB pentru viitorul stagiu de pregătire, transferul acestuia fiind anunțat, ieri, chiar de agentul său.

Niga fost titular în acest sezon pentru Foresta Suceava, formație care a terminat pe locul 12 în Liga a II-a, dar cu șanse mari de a se desființa din cauza datoriilor. După ce formația patronată de Gigi Becali a pierdut titlul în fața Viitorului Constanța, au urmat o serie de schimbări pentru echipă, atât la jucători, cât și la nivelul tehnic.

Astăzi, a fost anunțat oficial Nicolae Dică drept antrenorul FCSB, iar la reuniunea de lot au apărut și Ionuț Larie, noul transfer, dar și trei juniori, printre care și Toma Niga.

Niga ar fi a patra soluție în poartă, după Niță și Stăncioiu și Cojocaru, care va reveni după împrumutul din Italia.

Impresarul Petrică Băsăscu a declarat pentru ProSport că Toma Niga este 100% jucătorul FCSB-ului, goalkeeperul sucevean urmând să ajungă la vicecampioana României fie printr-un transfer pe bani, fie liber de contract, ținând cont de restanțele financiare pe care le are de încasat de pe Areni. “Niga va ajunge 100% la Steaua. Transferul se va realiza după revenirea echipei din Slovenia. Totul este făcut, mai rămâne se semneze. E un băiat tânăr, cu potențial, însă suma cerută de cei de la Foresta este cu mult peste nivelul lui. În cazul în care președintele de la Suceava nu va renunța, jucătorul oricum va pleca liber de contract, deoarece nu a mai fost plătit din ianuarie, iar legea este de partea lui. Va fi jucătorul Stelei 300%, chiar dacă cei de la Foresta vor să își rezolve problemele financiare de pe urma lui”, a declarat Băsăscu pentru ProSport.

Suma de transfer ar reprezenta o gură de aer pentru suceveni, care se luptă cu problemel financiare de luni bune, ultimul meci, deplasarea de la Călărași, fiind pierdut la masa verde din cauza faptului ca Foresta nu a reușit să strângă suficiente fonduri pentru transport.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.