Politehnica Iași primește sâmbătă, de la ora 12.00, vizita formației CSM Botoșani, în etapa a XV-a a Diviziei A de handbal masculin. Băieții antrenați de Florin Spiridon doresc revanșa în fața suporterilor după înfrângerea de etapa trecută, suferită la Bacău și promit spectacol în Sala Polivalentă, în meciul contra ocupantei locului 10 în clasament.

În altă ordine de idei, alb-albaștrii susțin o cauză umanitară și sunt alături de micuța Alexuța, o fetiță atletă de 13 ani care și-a pierdut tatăl, iar acum mama și sora ei abia mai pot plăti chiria.

Tatăl nu era doar stâlpul familiei, ci şi cel care o ajuta pe Alexuţa să-şi împlinească visul. Fata de 13 ani vrea să ajungă medic veterinar. Între timp aleargă, nu doar ca să facă performanţă în atletism, ci şi pentru cei în nevoie. A strâns bani la crosuri şi la maratoane pentru copiii bolnavi, pentru sutele de orfani de la Valea Plopului şi pentru veterani. A fost voluntar în multe proiecte, încă de la 9 ani, când şi-a donat alocaţia pe o jumătate de an pentru Pădurea Copiilor din Teleorman.

Chiar dacă acum ea însăşi are nevoie de sprijin, Alexuţa strânge bani şi pentru construirea unui spital oncologic. A dăruit deja un borcan de monede.

Alexuţa a ajuns unul dintre simbolurile campaniei “CFR Dăruieşte“, la care participă mii de angajaţi ai căilor ferate din toată ţara. De câteva zile, toţi se străduiesc să le aducă bucurie de sărbători celor aflaţi în nevoie. Iniţiatorul, fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a mers şi la Alexuţa acasă, cu daruri de Crăciun şi cu invitaţia de a se alătura iniţiativei.

Cu ajutor, Alexuţa va continua să alerge pentru un viitor frumos. Şi nu doar pentru ea. (sursa: TVR)

Cei ce vor să o ajute pe Alexuţa o pot face donând în contul ING: RO72INGB0000999902799811

Titular cont Maria Popescu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.