Milan Mitic este unul dintre jucătorii care au semnat un nou acord cu formația CSMS Iași în această vară, urmând a evolua în Copou până în vara anului 2018. Sport Moldova a stat de vorbă cu fotbalistul înaintea unuia dintre cele mai importante meciuri din cariera sa.

Cum a fost perioada de pregătire?
A fost o perioadă grea, dar ne-am pregătit bine și cred că toată lumea e fericită că nu au apărut accidentări serioase și a fost un cantonament reușit, am avut și meciuri tari, care ne vor ajuta.

Ieri a venit răspunsul mult așteptat de la UEFA, vom juca acasă. La câți suporteri te aștepți să vină?
Chiar mă bucur foarte mult pentru asta, pentru că era păcat ca primul meci din istoria Iașului în cupele europene să nu se joace la Iași. Eu mă aștept să fie stadionul plin, dar am înțeles că asta depinde de numărul de scaune noi. Am auzit că sunt și niște probleme și nu știu dacă o să fie timp până la ora meciului să monteze scaune pe tot stadionul. Cu toate astea, oricâți suporteri vor fi, sper să ne încurajeze tot meciul și și la sfârșit să ne bucurăm împreună.

Urmează o săptămână foarte dificilă pentru voi, cu meciul de Europa. Avem forța să trecem de croați?
Eu sper că da, dar noi nu avem experiență europeană în afară de 3-4 jucători și asta contează foarte mult. Depinde și de rezultatul primului meci. Dacă o să fim uniți și o să jucăm organizați, cu multă încredere și dacă fiecare jucător dă maximum pe teren, cu siguranță avem șanse. Am înțeles că nici Hajduk nu mai e o echipă de speriat și au foarte mulți tineri în lot, dar pentru mine tot ei rămân favoriți. E o echipă cu tradiție și cu suporteri fanatici.

Este cel mai important meci din cariera ta de până acum?
Pot să spun că da! Dar asta nu trebuie să fie o presiune acum pentru mine și pentru băieți, pentru că suntem o echipă matură și acum avem ocazia să dovedim că merităm să jucăm în Europa. O să fie două meciuri interesante din care ne dorim să trecem mai departe.

La final, ai un mesaj pentru suporterii ieșeni?
Să se bucure de fiecare minut din meciul ăsta din Europa, pentru că și pentru ei e prima dată când Iașul joacă în Europa și sunt convins că o să facă o atmosferă bună. Uniți, vom învinge!

Leave a Reply

Your email address will not be published.