Ziua pe care un întreg oraș o așteaptă încă de pe 29 mai, atunci când CSMS Iași a obținut biletul de Europa League prin victoria de la Timișoara, a venit, iar astăzi, elevii lui Nicolo Napoli trebuie să demonstreze că Iașul este, într-adevăr, european.

Atmosfera din ultimele zile din Copou a fost una irespirabilă și la propriu și la figurat, mii de oameni stând la cozi imense la peste 30 de grade, în speranța că vor prinde un bilet la cel mai important meci din istoria orașului. Doar 8.000 dintre aceștia vor fi norocoși, având ocazia de a vedea partida dintre CSMS și Hajduk Split din tribunele stadionului Emil Alexandrescu.

Ieșenii și croații au efectuat ieri, de la ora 19.00, respectiv 21.00, antrenamentul oficial de dinaintea întâlnirii din această seară. Antrenorul Nicolo Napoli, preparatorul fizic Cezar Honceriu, directorul sportiv Marius Onofraș și președintele Florin Prunea au asistat la antrenamentul formației antrenate de Marian Pusnik, acesta precizând faptul că toate antrenamentele echipei sale sunt deschise publicului.

Declarații:

Nicolo Napoli: ”Avem un meci în preliminariile Europa League, împotriva unei echipe foarte bune, cu jucători tineri, dar și cu jucători cu experiență. Ne-am pregătit foarte bine și cred că o să facem un meci foarte bun. Ne-am pregătit să ajungem la un nivel foarte bun pentru această dublă din Europa League”

Ionuț Voicu: ”Hajduk este o echipă bună a Europei, dar și noi suntem o echipă bună pe teren propriu. Așteptăm acest meci cu gândul de a face un rezultat bun. Credem în calificare, dacă vom juca așa cum știm noi să o facem, sunt sigur că putem trece de ei. Jucăm acasă și trebuie să dominăm și să câștigăm partida, pentru că vrem să facem o figură frumoasă”

Echipa probabilă CSMS Iași: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Țigănașu – Bole, Mitic, Crețu, Ciucur – Cristea, Roman

Partida dintre CSMS Iași și Hajduk Split va începe de la ora 21.00, iar ultimele tichete vor fi puse în vânzare de la ora 12.00, la casa de bilete de la stadion.

Programul mijloacelor de transport în comun a fost prelungit pentru această seară, câteva autobuze și tramvaie urmând a pleca din Copou imediat după finalul meciului. De asemenea, un ecran uriaș va fi montat în zona Palatului Culturii, acolo unde ieșenii care nu au prins bilet, vor putea viziona partida transmisă în direct de Digisport 1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.