Echipa de handbal masculin Politehnica Iași a obținut promovarea în Liga Națională după victoria obținută pe terenul formației HC Buzău, scor 28-19. Greul de abia acum începe pentru formația ieșeană, urmând o perioadă agitată în ceea ce privește pregătirea noului sezon.

Pentru ca lucrurile să meargă însă în continuare pe un trend ascendent, este nevoie ca factorii de decizie să fie atenți, pentru a putea păstra jucătorii care au obținut această performață la Iași. Performanță cu atât mai mare cu cât, surse Sport Moldova spun că, în cea de a doua parte a campionatului, jucătorii au avut restanțe financiare de 4 luni la salarii și chirii. Lucrurile par să meargă însă spre bine, săptămâna trecută intrând în cont 200.000 de lei, bani care urmează să acopere aceste restanțe. Referitor la faptul că o parte din bani au fost virați și alții urmează să intre în contul handbaliștilor, unii dintre aceștia spun că nu pot explica familiilor și proprietarilor faptul că banca e de vină și că banii vor veni ”cât de curând”.

”Este o performanță foarte mare. Factorul financiar nu a fost până acum lângă noi, dar domnul primar Chirica a ajutat mai mult ca niciodată handbalul. A fost o componentă importantă, pentru că s-au putut face transferuri între timp. Am avut liniște și am reușit să ajungem în Liga Națională. Au fost două luni restanțe la salarii. S-au virat 200 de mii de lei și băieții au primit o parte din bani înaintea meciului de la Buzău. Toate restanțele se vor achita cât mai repede. Este o pârghie foarte importantă care s-a aprobat acum, cu cei 5% pentru SPORT. Nu au putut fi dați toți banii odată, pentru că nu s-au putut scoate din bancă toți odată. Totul se va încheia frumos, se vor achita toate salariile cât mai repede”, a declarat Leonida Antohi, președintele Clubului Sportiv Politehnica Iaşi

”S-a încheiat un sezon în urma căruia ne-am îndeplinit obiectivul. A fost un meci încrâncenat la Buzău, dar băieții s-au montat extraordinar și au reușit să câștige meciul. Din punct de vedere financiar nu sunt probleme. Au intrat banii în club și așteptăm să fie împrăștiați. Deocamdată trebuie să ne bucurăm de promovare și apoi ne vom gândi la viitor: ce jucători trebuie să aducem, ce jucători vor rămâne, dar deocamdată ne bucurăm de performanță. Așteptăm să ajungem la Iași și să ne bucurăm poate alături de suporteri și de conducere”, a declarat Florin Spirion, antrenor Politehnica Iași.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.